Wie begeleidt Wie? (0,5 PE)

Organisator: 
noord-brabant
Locatie: Eindhoven
(Start)datum: 
20 maart 2023

Op 20 maart organiseert LVSC Regio Noord Brabant van 19.30 tot 21.30 uur de workshop Wie begeleidt wie? in Eindhoven. Inloop vanaf 19.15 uur. 

Over het bewust aanspreken van de Essentie. Verken de TOBE-2 methode en leer je eigen krachtbronnen ontdekken, herkennen en gebruiken.

“Duurzaam samenwerken is de moed hebben om jezelf en een ander in essentie te durven ontmoeten.” William Lambrichts.

Het kunnen faciliteren van een bewust begeleidings- en/of ontwikkelproces vraagt om gerichte interventies. Het samenstellen van gerichte interventies ging me steeds meer inspireren. Van in eerste instantie interveniëren op gedragsbeïnvloeding, naar het bewust beïnvloeden van de onbewuste potentie die verborgen zit binnen de daadwerkelijke kern van een persoon, genaamd Essentie.

Het bewust weten en kunnen aanspreken van de Essentie is kernonderdeel van mijn manier van werken en heeft mij geïnspireerd de TOBE 2-methode te ontwikkelen. Binnen de TOBE 2-methode leert men zijn eigen krachtbronnen ontdekken, herkennen en gebruiken, waarbij de ontwikkeling van Autonomie en het realiseren van duurzame en wederkerige werkrelaties het gevolg zijn.

Over de trainer

William Lambrichts is geboren op 2 juni 1965 in het Limburgse dorp Stein. De basisprincipes van mijn huidige coachstijl leerde ik in de praktijk . Door professioneel gebruik te maken van mijn contactvaardigheden en mijn persoonlijke drive om daadwerkelijk in contact te treden met de ander. Dit inspireert mij om mezelf te blijven verdiepen in het stimuleren van de ontwikkeling van anderen.

In 2008 start ik als instellingsintervisor bij tbs-kliniek De Woenselse Poort Eindhoven. Het begeleiden, ondersteunen en ontwikkelen van professionals binnen een juridische setting is dan mijn nieuwe uitdaging.
Naast het coachen, superviseren en het verzorgen van intervisie aan de professionals, doet het managementteam van de organisatie regelmatig een beroep op mij voor advies.

In 2012 neem ik het besluit om volledig als zelfstandig coach vanuit mijn coachingpraktijk ToBe te gaan werken. Mijn inmiddels authentieke manier van vormgeven aan begeleidingsprocessen vertelt zich rond, waardoor ik de laatste 10 jaar veelvuldig word ingezet bij het begeleiden van teamconflicten en het overbruggen van verschillen in de onderlinge samenwerking van professionals op micro-, meso- en macroniveau.

Mijn opdrachtgevers daagden mij uit om mijn authentieke werkwijze op papier te zetten. In 2014 stel ik mijzelf het volgende doel: Het schrijven van een boek met een eigen interventiemethodiek. In 2021 is dit doel bereikt. Het boek krijgt de titel: “Wie begeleidt Wie?” en bevat een beschrijving van de TOBE 2-methode en de visualisatie van het TOBE 2-model.

Mijn authentieke werkwijze is hierop gebaseerd. Voor mij persoonlijk betekent dit werken vanuit liefde, creativiteit en verbinden in vrijheid; mijn autonomie, oftewel mijn autonoom kompas.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaande knop Inschrijven. Er is plek voor 20 deelnemers en vol = vol. Mocht je verhinderd zijn, schrijf je dan tijdig weer uit via de website. 

 

 

Locatie

VIDEOLAB
Torenallee 20
5617BC Eindhoven
(Start)datum: 
20 maart 2023