Samen bouwen aan LVSC
Bij LVSC werken enthousiaste leden, binnen diverse commissies en werkgroepen, aan belangrijke kwesties die bijdragen aan de groei en bloei van LVSC. Ontdek hieronder welke interessante commissies en werkgroepen actief zijn en hoe jij hieraan kunt bijdragen.
Aan de beroepsmatige klachtenprocedure zijn verbonden:
- Commissie voor Toetsing en Bemiddeling (CvTB)
- College van Tucht (CvT)
CvTB en CvT houden toezicht op de naleving van onze gedragscode, die de kwaliteit van supervisie, coaching en organisatiebegeleiding waarborgt. Als een cliënt vindt dat een LVSC lid de gedragscode heeft overtreden, kan een klacht worden ingediend.
Ontdek hoe de klachtenprocedure werkt en hoe de Commissie voor Toetsing en Bemiddeling en het College van Tucht bijdragen aan een eerlijke en transparante afhandeling van klachten.
De Commissie Internationale Contacten (CIC) legt en onderhoudt, als officiële vertegenwoordiger van LVSC, contacten binnen en buiten Europa.
CIC bevordert de uitwisseling van kennis en informatie met internationale vakgenoten. De nadruk ligt hierbij op het onderhouden van contacten met buitenlandse zusterverenigingen en ANSE, de Europese koepelorganisatie voor beroepsverenigingen voor supervisoren. LVSC is bij ANSE aangesloten.
De commissie haalt nieuwe informatie op over internationale ontwikkelingen binnen het vakgebied en zorgt ervoor dat deze informatie gedeeld wordt binnen onze beroepsvereniging. Ook bezoekt de CIC, namens LVSC, de Summer University, de General Assembly en de Presidents Meeting van ANSE.
De Commissie Advies Registraties (CARe) ondersteunt en adviseert LVSC bij de beoordeling van bijzondere (her)registratieverzoeken van coaches, supervisoren, leersupervisoren en organisatiebegeleiders.
De CARe beoordeelt aanvragen van professioneel begeleiders voor een LVSC beroepsregistratie, die afwijken van onze registratie eisen.
Ben je een ervaren coach, supervisor, leersupervisor en/of organisatie begeleider die zich wil laten registreren maar voldoe je niet exact aan de registratie-eisen? Dan kun je een bijzondere aanvraag doen.
Je bijzondere aanvraag dien je in via het formulier bijzondere aanvraag registratie. Het formulier stuur je naar registratie@lvsc.eu. Het formulier is te vinden op de webpagina formulieren en verklaringen.
Het vakgebied van de professioneel begeleider is voortdurend in ontwikkeling. LVSC vindt het belangrijk om op de hoogte te blijven en vorm te geven aan ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Het bestuur en de vereniging worden hierin ondersteund door de Commissie Vakontwikkeling (CVO).
CVO monitort ontwikkelingen binnen ons vakgebied en draagt zorg voor de verspreiding van kennis en informatie over deze ontwikkelingen. De commissie stimuleert, organiseert en begeleidt leden (bijeenkomsten) om met elkaar in dialoog te gaan over relevante ontwikkelingen.
Daarnaast deelt CVO vakinhoudelijke kennis en informatie, zowel vanuit onderzoek als de praktijk. De commissie fungeert als sparringpartner voor het bestuur en is nauw betrokken bij de tweejaarlijkse LVSC Scriptieprijs.
De redactie van het Tijdschrift voor Begeleidingskunde bestaat uit bevlogen vakgenoten die met veel plezier vier keer per jaar een mooi en gedegen vakblad uitbrengen.
Wetenschappers en professionals, denkers en doeners, vragers en aanbieders, opleiders en afnemers worden met elkaar in interactie gebracht, met als doel de leden van LVSC te stimuleren en te inspireren in hun professionele ontwikkeling.
Het tijdschrift is er voor de huidige en toekomstige generaties, als platvorm van kennisdeling en voor de lezers als bron van inspiratie, kennis en verbinding. Zo dragen we bij aan de kwaliteit van het vak van begeleidingskunde.
Diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid (DIG) staat voor het streven om voor iedereen een krachtige omgeving te creëren waarin optimaal ontwikkeld en geleerd kan worden. Hierbij wordt uitgegaan van respect voor iedereen en de toegang tot en de mogelijkheid om optimaal te profiteren van begeleiding.
LVSC zet zich in om DIG te verankeren binnen de vereniging. Een werkgroep adviseert het bestuur over hoe DIG een blijvende vorm krijgt binnen LVSC.
Sinds 2019 is organisatiebegeleiding een volwaardig onderdeel van LVSC. Om de kwaliteit van geregistreerde organisatiebegeleiders te waarborgen, heeft het bestuur een werkgroep het leven ingeroepen om duidelijke herregistratie-eisen voor de discipline organisatiebegeleiding te formuleren, afgestemd op de bestaande herregistratie-eisen voor supervisie en coaching.
In 14 regio's organiseert LVSC inspirerende bijeenkomsten voor leden. Onze regiocontactpersonen bieden een gevarieerd programma bij jou in de buurt.
Bekijk de agenda of neem contact op voor tips en vragen!