Permanente educatie (PE)

Zoek je bijscholing voor je herregistratie? Hieronder vind je een overzicht van externe aanbieders van bij- en nascholing waar LVSC PE-punten aan heeft toegekend.

Kijk ook in onze activiteitenagenda voor een overzicht van extern PE-aanbod mét korting voor LVSC-leden!


  ANSE

  ANSE Talent Talks (0,5 PE)

  ANSE is een samenwerkingsverband van nationale beroepsverenigingen voor supervisie en coaching in Europa. Ook LVSC is aangesloten bij ANSE. 

  ANSE organiseert voor leden van aangesloten organisaties gratis online bijeenkomsten onder de naam ANSE Talent Talks. Tijdens deze Engelstalige bijeenkomsten verzorgt een internationale gast een webinar, workshop of lezing. Een ANSE Talent Talk duurt één tot twee uur. 

  Informatie en aanmelden
  Deelname aan een ANSE Talent Talk is gratis voor LVSC-leden. Voor meer informatie, data en aanmelden ga je naar de website van ANSE.

  Meer informatie

  Bepper Balance

  2-daagse training Werken met de Bepper Balance Methode (3,5 PE)

  Wil je snel bij de kern komen en eerlijk en helder beeld van de innerlijke beleving voor je zien? Deze training leert de professional werken met de Bepper Balance Methode en de tool waarmee gewerkt wordt (de Bepper3in1). Je wordt bekwaam in het vinden van de juiste combinatie van vragen om de cliënt echt zelf tot inzichten te brengen vanuit een geheel nieuw perspectief. Het werken met individuen, stellen, gezinnen en teams komt aan de orde. 

  Informatie en aanmelden
  Meer informatie over Bepper, de training, data en aanmelden vind je op de website van Bepper.

  Brochure Bepper Balance methode

  Prijs voor deelnemers: €495,= excl. btw. Leden ontvangen 10% korting en betalen €445,50 excl.btw
   

  Meer informatie

  Blankestijn & Partners

  Opleiding Systemisch loopbaancoach (6,5 PE)

  De 5-daagse opleiding Systemisch Loopbaancoach is een vernieuwend en verrijkend vervolg op je (loopbaan)coach opleiding. Het voegt systemisch coachen toe aan je professie als (loopbaan)coach en het verbindt systemisch werken met bestaande loopbaankaders en loopbaanmethodieken.

  In de opleiding leer je systemisch coachen gericht op 3 aandachtsvelden:

  • De coachee: De impact van systemische bagage op het gebied van werk en (levens)loopbaanontwikkeling van de coachee.
  • De organisatie: De loopbaanontwikkeling van de coachee binnen de systemische organisatiecontext & systemisch kijken naar loopbaanvraagstukken in organisaties.
  • De loopbaancoach: De systemische bagage van jou als loopbaancoach en de plek die je inneemt in een loopbaantraject.

   

  Na de verdiepende Opleiding Systemisch Loopbaancoach

  • Kun je loopbaanvragen benaderen vanuit een systemische bril
  • Kun je systemisch waarnemen en vragen stellen, waardoor een loopbaanvraag in een breder perspectief wordt onderzocht
  • Beheers je offline en online loopbaancoaching-methodieken
  • Heb je inzicht in de systemische plek die je als loopbaancoach inneemt tijdens de contractering en uitvoering van een loopbaantraject
  • Beheers je diverse offline en online opstellingen voor loopbaanvraagstukken op individueel en organisatie niveau
  • Is je kennis en inzicht vergroot op het gebied van loopbaanontwikkeling
  • Heb je je portfolio voor je certificering als Noloc Register Loopbaanprofessional versterkt

  Voor meer informatie over de opleiding, data en aanmelden ga je naar de website van Blankestijn & Partners.

  Meer informatie

  Blankestijn & Partners

  Opleiding Systemisch Coachen met Familieopstellingen (7 PE)

  De 5-daagse opleiding Systemisch Coachen met Familieopstellingen is een verdiepende vervolgopleiding voor coaches.

  Je leert systemisch coachen met diverse soorten familieopstellingen. Je ontwikkelt essentiële systemische vaardigheden, krijgt kennis en inzicht in de belangrijkste systemische kaders en leert familieopstellingen vakbekwaam begeleiden.

  In je persoonlijke ontwikkeling als coach onderzoek je je systemische bagage in relatie tot je systemische coach houding en de systemische plek die je inneemt als coach.

  In het programma word je stap voor stap meegenomen in het systemisch werken binnen coaching. Hierbij komen de volgende aandachtspunten aan de orde:

  • Dag 1: Systemische principes in familiesystemen
  • Online workshop 1: Systemische vaardigheden inoefenen
  • Dag 2: Ouder-kind dynamieken
  • Online workshop 2: Systemische familiepatronen
  • Dag 3: Thema-opstellingen voor coaching

  De opleiding Systemische Coachen met Familieopstellingen duurt ongeveer 4 maanden en bestaat uit 3 Opleidingsdagen, 2 Online workshops, 4 Intervisiebijeenkomsten, Literatuurstudie, Praktijkcoaching.

  Voor meer informatie over de opleiding, data en aanmelden ga je naar de website van Blankestijn & Partners.

  Meer informatie

  Blankestijn & Partners

  Training Teamcoaching en Groepsdynamica (6 PE)

  De 3-daagse Training Teamcoaching en Groepsdynamica is een praktijkgerichte training waarin je de basis van teamcoaching leert. Je leert kijken naar de teamdynamiek op de bovenstroom en onderstroom, ontwikkelt je teamcoaching vaardigheden en krijgt een toolbox aan teamcoaching werkvormen.

  In de training oefen je veelvuldig in de rol van teamcoach, en worden veel voorkomende groepsdynamieken in teams besproken aan de hand van praktijkvoorbeelden van deelnemers.

  De Training Teamcoaching en Groepsdynamica duurt ongeveer 2 maanden en bestaat uit 3 opleidingsdagen, 2 intervisiebijeenkomsten en literatuurstudie.

  Voor meer informatie over de opleiding, data en aanmelden ga je naar de website van Blankestijn & Partners.

  Meer informatie

  Bureau Begeleidingskunst

  De kunst van intervisiebegeleiding (1 PE)

  Een bijscholingsmiddag voor intervisie begeleiders die gaat over de spanningsvelden die we tegenkomen in het begeleiden van intervisie. Sturen of volgen, afstand of nabijheid, spanning of veiligheid, oppervlakte of diepte…

  Het zal duidelijk zijn dat het niet of-of is en dát is waar de kunst van het intervisie begeleiden over gaat. In deze middag verdiepen we samen over deze thema’s, kun je met vakgenoten uitwisselen en kun je workshops naar keuze volgen. Je gaat met een stevige dosis inspiratie en een paar trage vragen naar huis.

  Informatie en aanmelden
  Voor meer informatie over de training, data en aanmelden ga je naar de website van Bureau  Begeleidingskunst.

  Meer informatie

  Bureau Begeleidingskunst

  Online cursus De juiste vraag (2 PE)

  Goede vragen dragen bij aan mooie gesprekken, diepgang in contact en meer kwaliteit in samenwerking. Bureau Begeleidingskunst gelooft dat, hoe goed je daar ook in bent, je altijd nieuwe dingen kunt ontdekken.

  De cursus is voor leiders, begeleiders en professionals die in het kader van hun werk met mensen nog betere vragenstellers willen worden. Jouw ambitieniveau bepaalt hoe pittig de cursus wordt.

  De cursus vragen stellen biedt:

  • Een traject gericht op jouw leervragen rond vragen stellen
  • Te volgen in je eigen tempo
  • Toegang tot een scala aan inspiratie- en oefenmateriaal
  • Stevige persoonlijke ontwikkelfeedback
  • Grotendeels online, aangevuld met F2F contact

  De begeleiding is in handen van Joris Brenninkmeijer en Mieke Voogd, auteurs van het boek De juiste vraag (2020).

  Informatie en aanmelden
  Voor meer informatie over de training, data en aanmelden ga je naar de website van Bureau  Begeleidingskunst.

  Meer informatie

  Christelijke Hogeschool Ede

  Contextuele benadering in coaching en supervisie (9 PE)

  Het doel van deze korte opleiding is je kennis te laten maken en te leren werken met het contextuele denken binnen deze begeleidingsvormen. Thema’s zullen onder andere zijn: Hoe werkt loyaliteit door op het uitvoeren van werkzaamheden en het samenwerking met anderen Basisbegrippen Contextuele Benaderingen Training verkenning van eigen gezin van herkomst en het effect daarvan op het uitvoeren van je rol als coach of supervisor.
  Je leert je kennis en inzicht betreffende de Contextuele Benadering toe te passen op jouw begeleidingspraktijk op verschillende niveaus: het niveau van de relatie tussen jezelf en de coachee of supervisant het niveau van het proces tussen jezelf en de coachee of supervisant het niveau van het leerproces van de coachee of supervisant zelf ten aanzien van de inhoudelijke inbreng.

  Meer informatie

  Coach in het Onderwijs

  Intervisie/collegiale consultatie begeleiden (2 PE)

  In de coachopleiding is veel aandacht voor het opzetten en begeleiden van intervisie en/of collegiale consultatie. Je weet dus wat we ermee bedoelen, wat de functie er van is en hoe je het vorm kunt geven. Ook hebben we aandacht besteed aan de organisatie van intervisie en hoe je het een plek kunt geven in de organisatie. De praktijk is echter weerbarstig en roept vaak vragen op. 

  In deze masterclass gaan we in op vragen uit de praktijk en maken we een verdiepingsslag want over intervisie en collegiale consultatie is veel te leren en te onderzoeken.

  In de bijeenkomsten wisselen theorie en praktische oefeningen elkaar af en is er ruimte om eigen vragen en casuïstiek in te brengen.

  Informatie en aanmelden
  Voor meer informatie over de training, data en aanmelden ga je naar de website van Coach in het Onderwijs.

  Meer informatie

  Coach in het onderwijs

  Masterclass 'Verdiep je coachvaardigheden' (2 PE)

  Je werkt nu een tijdje als coach binnen je organisatie en hopelijk met veel plezier. Je put uit je opleiding, uit het bijlezen, sparren met collega’s en natuurlijk uit de feedback van je coachees. Je zult soms ook merken dat je routines ontwikkeld hebt en dat kan heel fijn zijn, je weet wat je waard bent en wat je in kunt zetten. Je “inductiefase” als coach is nu misschien wel voorbij en dan wordt het tijd om je door te ontwikkelen. Misschien wil je je eigen valkuilen eens onderzoeken en je uitdagingen aangaan, of je wilt experimenteren met nieuwe vormen of modellen. Misschien wil je je vaardigheden verdiepen of aanscherpen. Dat is allemaal mogelijk in deze masterclass.

  Informatie en aanmelden
  Voor meer informatie over de training, data en aanmelden ga je naar de website van Coach in het Onderwijs.

  Meer informatie