Symboliek en spel in supervisie en coaching (1 PE)

Organisator: 
noord-brabant
Locatie: Tilburg
Begindatum: 
2 oktober 2020

De schaduw van reflectie? Als vervolg op de workshop symboliek en spel (september 2017) verzorgt Tineke Brug een workshop over het gebruik van symbolen in supervisie of coaching.

Wat zijn de werkzame aspecten van een symbool? Waarom “werkt” het als een cliënt een symbool kiest om aspecten van zijn/haar leervraag te verbeelden? Hoe dragen symbolen bij aan een veranderingsproces?

Door het gebruik van symboliek stellen we de cliënt in staat verbinding te maken met universele aspecten van de menselijke ontwikkeling, wat het eigen ontwikkelingsproces minder eenzaam kan maken en kan ondersteunen. Reflectie is een vanzelfsprekend groot deel van ons werk. Kan er ook te veel reflectie zijn ?

  • Wat vraagt het van de begeleidingskundige om symboliek te gebruiken?
  • Hoe kan je je gebruik hiervan verantwoorden?
  • Welke do’s en dont’s kunnen we formuleren?

Om het beroep wat we doen op reflectie te onderbouwen en te begrenzen, maken we gebruik van publicaties van de Ronde, Luken en de Boer. Tijdens de workshop vergroten we onze kennis over de werking van symbolen en we doen een kort symboolonderzoek. 

Na deze workshop kan je je handelen in het werken met symboliek meer verantwoorden en onderbouwen.

Tineke Brug is social pedagoog (RUL), supervisor LVSC, speltherapeut (NVVS/FVB) en Sandplay practitioner (NVST/ISST). Zij werkt vanuit een eigen praktijk Speltherapie en Ouderbegeleiding in Tilburg, als therapeut en supervisor. Daarnaast is zij voor een dag per week als docent verbonden aan de masteropleiding van Fontys Hogeschool Pedagogiek, waar zij o.a. supervisie en leerprocesbegeleiding verzorgt.

De workshop vindt plaats op vrijdagmiddag 2 oktober van 13.30 - 17.00 uur.

De ruimte is open vanaf 13.00 uur

Aanmelden
LET OP1 Mocht je verhinderd zijn, schrijf je dan ook weer uit via de website. Na inschrijving zie je een knop uitschrijven onder de bijeenkomst. Mocht je zonder afmelding niet aanwezig zijn dan zijn we genoodzaakt om 20 euro in rekening te brengen voor de locatie- en cateringkosten. 

 

 

Locatie

LocHal Seats2meet spoorzone
Burgemeester Brokxlaan 1000
5041 RP Tilburg
Einddatum: 
2 oktober 2020
Begindatum: 
2 oktober 2020