Duik met Daphne Ollivieira in Deep Democracy

Organisator: 
amsterdam
Locatie: Amsterdam
(Start)datum: 
4 juli 2024
PE punten: 0,5

Op 4 juli van 18.30 tot 21.00 uur organiseren wij de workshop Deep Democracy. Deze Workshop, door Deep Democracy practicioner Daphne Ollivieira, is speciaal bedoeld voor coaches en supervisoren.

Inleiding:

"De meeste stemmen gelden. De meerderheid is de helft plus 1." Dit zijn veel gehoorde en gebruikte zinnen wanneer het gaat om democratische processen, of het nu is om te bepalen wat het thema van het teamuitje wordt, waar we naar toe gaan op de vakantie of een wetsvoorstel in het Parlement.

Maar wat gebeurt er met de mensen die tegen hebben gestemd? Hoe ga je om met die minderheidsstem? Deep Democracy (DD) helpt!

Tijdens deze LVSC workshop geeft DD practitioner Daphne Ollivieira een introductie in Deep Democracy: de wijsheid van de minderheid.

Deep Democracy is een methode die theorie en tools biedt om gesprekken in beweging te krijgen en om inclusieve besluiten te nemen. Deep Democracy voorziet in een context waarbinnen er naar alle stemmen wordt geluisterd. Doordat alle expertise en kennis van de groep wordt gebundeld, kunnen er duurzame oplossingen tot stand worden gebracht.

De methode is bedoeld voor iedereen die met conflict om wil kunnen gaan, de kracht van verschillen en diversiteit wil benutten en van daaruit duurzame besluiten durft te nemen.

Deep Democracy werkt met de unieke 5-stapsmethode, die is ontwikkeld door klinisch psychologen. De stappen zijn voor iedereen te volgen.

 1. Verzamelen van visies, meningen en invalshoeken binnen een groep;
 2. Op zoek gaan naar de ‘nee’; wat zijn de afwijkende meningen?;
 3. Spreid de ‘nee’; de ‘nee’ inbedden in de groep;
 4. Aanvullingen vinden (wat is er nodig?) om de ‘nee’ onderdeel te laten zijn van het groepsbesluit;
 5. De onderwaterlijn-interventie: schakelen tussen verschillende instrumenten om de ‘nee’ naar boven te halen en te benutten.

Groepsdynamiek beter herkennen en gerichter interveniëren;

 • ontspannen omgaan met besluitvorming waarbij een grote diversiteit aan meningen een rol speelt;
 • zelfverzekerd lastige gesprekken voeren en visies integreren;
 • een team zelfregulerend leren functioneren;
 • beter omgaan met weerstand bij besluiten en/of veranderprocessen;
 • inzicht krijgen in de organisatorische knelpunten en resultaten optimaliseren;
 • soepel omgaan met spanningen, conflicten en diversiteit binnen een groep;
 • innovatieve manieren ontdekken om gesprekspartners in het groepsproces te betrekken;
 • tot besluiten komen met 100% draagvlak.

Deep Democracy kan worden toegepast in alle situaties waar mensen samenzijn/samenwerken en besluiten nemen. De technieken zijn geschikt voor alle soorten groepen – van klein (>2) tot groot (>100).

In de Workshop gaan we met veel voorbeelden in op de theorie van DD en daarna ga je in groepjes zelf aan de slag met het faciliteren van een keuzeproces.

Over de trainer:

Daphne Ollivieira is coach en trainer met een groot hart voor onderwijs. Met ruim 30 jaar ervaring als docent, mentor en coach kan ze als geen ander observeren en analyseren en luisteren naar wat een persoon of groep nodig heeft om te leren, te ervaren en te veranderen.

Meer informatie over Daphne op haar website: MizDafna 

Datum : 4 juli  

18.15 uur:  Inloop en ontvangst

18.30 uur: Start Workshop Deep Democracy

20.30 uur: Napraten en netwerken

21.00 uur Einde Workshop 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaande knop. Er is plek voor 16 deelnemers. Ben je verhinderd? Schrijf je dan ook weer tijdig uit zodat iemand anders nog kan inschrijven.  

 

 

Locatie

Coachpraktijk InnerWisdom
Tafelbergweg 10
1105BN Amsterdam
(Start)datum: 
4 juli 2024