Zachte kant leidinggeven lijkt CEO's zwaar te vallen

Overige
Type: Nieuws
Datum: 07 February 2019

Terwijl CEO’s zich vaak goed voorbereid voelen op de zakelijke kant van hun baan, kennen zij onzekerheden over de menselijke kant van leidinggeven en het tonen van hun eigen emoties, blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Executive Search en Adviesbureau Egonzehnder ondervroeg meer dan 400 CEO’s uit verschillende industrieën en landen over hun ervaringen in hun huidige positie. De organisatie stelt dat CEO’s vooral vaak onderzocht worden op hun prestaties, maar niet gevraagd worden naar de menselijke kant van hun vak. Nu blijkt dat CEO’s zich daar onvoldoende op voorbereid voelen. De CEO’s werden bevraagd op drie onderdelen: de mindset voor succes, de weg die voorafging aan de topbaan en de verwachtingen versus de realiteit.

Opvallend is dat vooral de ‘zachte’ kant van het leidinggeven aan een grote organisatie de CEO’s zwaar lijkt te vallen. Gevraagd naar hun zelfontplooiing geeft 79 procent van de ondervraagden aan dat dit voor hen net zo belangrijk is als het transformeren van hun bedrijf. Die zelfontplooiing wordt door 54 procent van de ondervraagden niet alleen voorafgaand aan de baan belangrijk geacht, maar ook tijdens het werk.

Naar artikel MT

CEO en behoefte aan Executive coaching?
Bij LVSC vind je goed opgeleide en ervaren coaches die voortdurend aan hun eigen professionalisering werken en staan voor duurzaam leren. Even afstand nemen van je werk en tijd nemen voor reflectie op je denken en handelen levert inzicht, vooruitgang en persoonlijke groei op. Interesse in executive coaching? Vind een professioneel begeleider met specialisatie Executive coaching.