Werkgelukdeskundige: een beroep van de toekomst

Overige
Type: Nieuws
Datum: 21 March 2018

Vroeger ging je werken om geld te verdienen, brood op de plank! Van werkstress en burn-out had niemand gehoord. Maar de huidige en vooral jonge generatie werknemers wil dat het werk hen gelukkig maakt, dat ze zich kunnen ontplooien. Met de aantrekkende economie moeten werkgevers steeds meer hun best gaan doen het werk aantrekkelijk te maken voor het personeel. Fontys Hogeschool springt daar handig op in. Eind februari start bij hen de eerste HBO-opleiding tot ‘werkgelukdeskundige’. Speciaal voor directeuren en managers die het werk in hun bedrijf aantrekkelijker willen maken.

Plezier in je werk bovenaan

Dat werkgevers graag horen hoe je je personeel tevreden houdt merkt ook ondernemer Allard Droste. Zeker vier keer per week mag hij bij bedrijven vertellen hoe hij ervoor zorgt dat de werknemers bij zijn metaalbewerkingsbedrijf Aldowa behoren tot de gelukkigste van Nederland. Al tien jaar geleden vormde hij zijn bedrijf om tot een werkvloer waar geen hiërarchie heerst, maar waar personeel samenwerkt. Droste: “Dat je plezier in je werk moet hebben heeft voor mij altijd bovenaan gestaan. Vervolgens moet het werk goed gebeuren. Welke winst je ermee maakt komt op plek drie.” 

Inge van der Putten van Fontys Hogeschool ontwikkelde samen met de Erasmus Universiteit de cursus ‘werkgelukdeskundige’. De online Nationale Beroepengids riep de werkgelukdeskundige, of Chief Happiness Officer, niet voor niks uit tot een beroep van de toekomst...... 

naar artikel en video van EenVandaag.