Marjon Booy

Marjon Booy

Professioneel profiel

Mijn naam is Marjon Booy, 55 jaar en ben naast dat ik coach en supervisor ben, werkzaam als docent beroepsvaardigheden bij HBO-rechten aan de Haagse Hogeschool. In aanvang van mijn loopbaan ben ik eerst een aantal jaren werkzaam geweest als maatschappelijk werker binnen verschillende organisaties. Na enkele jaren heb ik een opleiding gevolgd voor trainer en coach. In april 2021 heb ik de studie Master Begeleidingskunde afgerond, wat betekent dat ik nu geregistreerd supervisor en (team) coach ben.

Mensen boeien mij. Mensen met veel of weinig kansen, met verschillende achtergronden, culturen, leefomstandigheden. wat beweegt hen? Hoe komen ze tot hun recht? Het is mijn passie om een stukje met mensen mee te lopen. Dit betekent vaak ook gewoon naar buiten gaan en in de natuur wandelen. Met mijn kennis en ervaring inmiddels vijfentwintig jaar als coach wil ik een bijdrage leveren aan verandering, ontwikkeling en groei.

Beroepsmatig houd ik mij bezig met het begeleiden van professionals en studenten bij ongemakkelijke (nieuwe) ervaringen, onzekerheden en bij het functioneren in omgang met anderen en de organisatie waar ze werkzaam zijn. Ik wil beweging, verbinding, plezier en bezieling creëren, zodat mensen (weer) vanuit bezieling, bevlogenheid en vertrouwen hun functie kunnen uitoefenen. Als supervisor en coach vind ik het belangrijk dat mijn begeleiding bijdraagt aan het ontwikkelen van een stevige professionele identiteit. Belangrijk vind ik dat waar je al goed in bent, we dit versterken. Daar waar je moeite ondervindt, handvatten te vinden, zodat je een duurzame oplossing vindt om hiermee om te gaan. Mijn benadering is het creëren van een empathische ruimte waarin jij in beweging komt om je kwaliteiten te ontdekken en nieuwe ervaringen te ontwikkelen om hiermee om te gaan.

In mijn werk als begeleidingskundige laat ik mensen bewust worden van hun verlangen om te ontwikkelen, veranderen en te worden wie ze zijn; passend in de context waarin ze werken. Om effectief met ontwikkeling en verandering om te gaan, is het belangrijk om bewust te worden waar je ongemak zit. Weten wie je bent, maakt dat je dichter bij je kern kunt komen, keuzes kunt maken en bewust een volgende stap te zetten.

Als teamcoach begeleid ik teams in organisaties bij veranderingsprocessen. Organisaties en teams zijn continu in beweging en veranderen. Dat is heel gewoon, heel natuurlijk en vaak ook heel goed. Veranderingen staan nooit los van de omgeving en de context waarin je werkt. Iedereen maakt deel uit van een geheel.
De organisaties waar mijn aandacht naar toe gaat, zijn de zorg en het onderwijs. Deze komen voort vanuit mijn achtergrond en huidige werk. Daarnaast heb ik een zwak voor kleine teams die in de marge werken , waar een groei en ontwikkeling plaatsvindt die nog niet tot volle wasdom is gekomen.

Ik breng een groot arsenaal aan werkvormen en interventietechnieken mee. Deze heb ik in de loop van de jaren verzameld en combineer ik met het talent van het kunnen inschatten welke aandacht, interventie of werkvorm nodig is om in te zetten.

Mijn begeleiding wordt door supervisanten, coaching klanten en teams omschreven als veilig, open, empathisch, ruimte gevend, enthousiast, inspirerend, persoonlijk, betrokken en oordeelsvrij.

Contact

Marjon Booy , coaching en advies
Van Manderstraat 4
3314 AT Dordrecht
Nederland
0630727853

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*