Marjolein Bijlsma-Muusse

Professioneel profielDe wereld is meer dan ooit in beweging. Veel organisaties zitten in een proces van verandering en ontwikkeling. Je functioneren als professional kun je niet los zien van deze veranderingen. Hoe kun je daarin bewegen zonder jezelf te verliezen? Hoe kun je als persoon overeind blijven? Hoe kun je als organisatie omgaan met die onvermijdelijke veranderingen? Om optimaal te kunnen functioneren is het van belang je eigen wijsheid te herkennen en toe te passen. Daardoor ontwikkel je en daarvan leer je; daardoor wordt de organisatie sterker. Het gebruiken van eigen wijsheid is nodig om kwaliteiten en talenten optimaal te blijven gebruiken. Zowel coaching en supervisie (individueel) als teamcoaching en training (collectief) kan helpen om bij die eigen wijsheid te komen en te blijven. Dit vraagt om begeleiding op maat. In mijn praktijk als begeleidingskundige ontmoet ik professionals vanuit verschillende zorgdomeinen en uit het onderwijs.
Mede op basis van mijn eigen ervaring in zorg en onderwijs begeleid ik teams, managers en medewerkers in veranderingen, zowel professioneel als persoonlijk. Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan binnen de verpleegkundige beroepspraktijk heb ik mij verder ontwikkeld tot hogeschooldocent aan de HBO-Verpleegkunde opleiding van de NHLStenden hogeschool. Daar ben ik nog meer enthousiast geworden in het ondersteunen van de ontwikkeling van (jonge) mensen. Vanuit mijn ervaring als docent en door het volgen van de opleiding 'Begeleidingskunde heb ik een stevige basis gelegd in het professioneel begeleiden. De ander bewust laten worden van zijn/haar eigen mogelijkheden en ontwikkeling is waar ik voor ga! Wat drijft een ander? Welke kernkwaliteiten kan iemand van zichzelf ontdekken om in zijn/haar kracht te komen? Vanuit welke motivatie wil iemand handelen? Als begeleidingskundige is het verhaal achter het verhaal van de ander mijn vertrekpunt vanuit waarden als oprechte aandacht, respect en vertrouwen.
Ik word gewaardeerd om mijn kennis en het toepassen van theoretisch onderbouwde methoden, enthousiaste betrokkenheid en sensitiviteit. Door de combinatie van mijn ervaringen als verpleegkundige, docent en begeleidingskundige ben ik werkzaam voor R&M Bijlsma BV. Dit is een organisatie die zich richt op o.a. (team)coaching, supervisie, organisatieontwikkeling binnen zorg en onderwijs. Zie ook: http://renmbijlsma.nl/
Verder word ik binnen de NHLStenden ingezet als (team)coach, trainer en begeleidingskundige.
Relevante opleidingen die ik succesvol heb afgerond zijn: Opleiding Begeleidingskunde (Hanze -PRO), Master Learning and Innovation (Stenden hogeschool te Leeuwarden), post HBO Lerarenopleiding (NHL hogeschool te Leeuwarden) (HBO-) Verpleegkunde.

Contact

Marjolein Muusse
Struikheide 36
8445SE Heerenveen
Nederland
0644846142

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*