Margaretha Punter

Professioneel profiel

Durft u de kracht van de onderstroom te gebruiken?
De onderstroom wordt in veel organisaties gevreesd. Men denkt er geen vat op te (kunnen) hebben en dat het conflictsituaties op gaat leveren wanneer men er aandacht aan schenkt.
Voor mij als organisatiecoach is deze stroom echter prachtig om in rond te zwemmen. Want in de onderstroom gebeurt hét! Daar mogen de verschillen zijn, daar mag alles gezegd en gezien worden en daar komen de verhalen tot leven.
Verhalen verbinden. Wanneer verhalen niet gehoord (mogen) worden, mondden ze uit in roddels. Roddelen wordt kwaadspreken. Kwaadsprekerij wordt verdeeldheid en dat ontaardt uiteindelijk in een conflictsituatie die funest kan zijn. Door het negeren van de onderstroom creëren organisaties hun eigen self fulfilling prophecy. Ik help u daar uit! Storytelling is mij op het lijf geschreven. Laat mij de verhalen in uw organisatie naar boven halen en ze bundelen in hun kracht en waardes.
De onderstroom is, net als in de echte zee, heel sterk. Zonde toch, om die verbinding en kracht die daar zit ongebruikt te laten? Met ruim 20 jaar ervaring als leidinggevende/manager weet ik als geen ander welke kracht er zit.

Een organisatiecoach wordt meestal ingezet bij veranderprocessen (nieuwe processen of processen waarbij men steeds vastloopt). Een coach kan inzicht geven waar de bottleneck zit zodat men daarna weer verder kan.
Een interim manager wordt soms ook op veranderprocessen ingezet, maar de vraag is of dat een gewenst resultaat oplevert wat ook op langere termijn blijft bestaan. Een organisatiecoach spreekt namelijk de intrinsieke motivatie van medewerkers aan, waar een manager meer stuurt.

Als organisatiecoach* werk ik procesgericht en vanuit een holistische visie. Een probleem in een team of op een afdeling staat nooit los van de rest van de organisatie.
Procesgericht werken houdt in dat ik een omgeving schep, waarbinnen mensen tot inzichten komen waarmee ze verder kunnen. De werkvormen die ik daarvoor gebruik zijn interactief.
Een coach is géén adviseur. De beste adviseur is iedereen voor zichzelf. Ik help alleen om bij dat eigen beste advies te komen. Ook is er geen sprake van een hierarchische relatie en evenmin is een coach een verlengstuk van het management.

Meer weten over welke inzet de beste is en over de voordelen van een zpp'er?
Ik kom graag vrijblijvend bij u langs* .

info@margreetpunter.nl
Tel.: 0681696932
Website wordt vernieuwd! Info volgt later.

*Zolang de coronamaatregelen gelden kunnen coaching en/of kennismakingsgesprekken desgewenst online of buiten plaatsvinden.

Contact

Margreet Punter, Organisatiecoaching, teamcoaching
Nederland
0681696932

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*