STAP regeling per 1 maart 2022

Type: Nieuws
Datum: 20 January 2022

 

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en niet-werkenden gebruik maken van het STAP-budget. Zij kunnen voor het volgen van een scholingsactiviteit via het UWV budget aanvragen. STAP-budget vervangt in 2022 de huidige aftrek voor studiekosten bij de aangifte van inkomstenbelasting. Voor opleiders die in aanmerking willen komen om hun opleiding via deze subsidieregeling te laten lopen is een website gemaakt met alle relevante informatie. Lees hier meer over STAP regeling voor opleiders.

Het UWV heeft de informatie op hoofdlijnen op haar site gezet voor de aanvragers en overige geïnteresseerden. Ga naar informatie UWV.

Geen STAP budget voor ontwikkeling in de vorm van coaching
Men spreekt bij de STAP-regeling over opleiding en ontwikkeling. De praktijk laat zien dat er voornamelijk groepsopleidingen i.p.v. individuele begeleiding en vooral cognitieve aanpak in de regeling terecht komen.

Coaches Presenteren zich op STAP budget.nl

STAP-budget.nl heeft een publiek van 10 miljoen mensen. Bezoekers zijn gericht op scholing en persoonlijke ontwikkeling, en hebben vaak ook behoefte aan een goede coach. Het is mogelijk om je profiel op STAP-budget.nl te plaatsen via deze weg mensen te vinden die jij verder kan helpen.

Coaches zijn opgenomen op STAP-budget.nl omdat zij kunnen helpen met een juiste loopbaan- en opleidingskeuze en verdere ontwikkeling. Vooralsnog is de STAP-budget subsidie niet in te zetten voor coaching. Naar verwachting komt er gesubsidieerd ontwikkeladvies beschikbaar, waarschijnlijk voor praktisch opgeleiden, waarvoor dan een deel van het budget van de STAP-subsidie gereserveerd wordt.

Het is voor coaches, gezien de toenemende bezoekersstroom op STAP-budget.nl, wellicht interessant om zich te presenteren op STAP-budget.nl om zo in beeld te komen bij een groot publiek. Als je voor 1 maart je profiel plaatst ontvang je korting. Wil je hier meer informatie over? Ga naar: presentatie coaches op STAPbudget.nl