Splitsing registers (C)RKBO

LVSC
Type: Nieuws
Datum: 18 December 2013

Vanaf 1 januari 2014 is het Register Kort Beroepsonderwijs (RKBO) gesplitst in twee nieuwe registers. Onderwijsinstellingen en docenten moeten controleren of zij na 1 januari 2014 in het juiste register staan. Wie verkeerd geregistreerd staat, heeft mogelijk geen recht meer op de BTW vrijstelling voor het beroepsonderwijs, zo laat het ministerie van Financiën weten.

Het RKBO bestaat per 1 januari 2014 uit twee registers:

  1. Docentenregister Beroepsonderwijs
    Een docent die in dit register staat ingeschreven, is vrijgesteld van BTW voor al het beroepsonderwijs dat hij aan onderwijsinstellingen verzorgt.
     
  2. Instellingenregister Beroepsonderwijs


Staat men als natuurlijke persoon of onderwijsinstelling in dit register ingeschreven, dan is al het beroepsonderwijs dat men verzorgt, vrijgesteld van BTW.

Indeling in register op basis van audit
‘U wordt automatisch ingedeeld in 1 van de registers op basis van uw eerdere inschrijving in het RKBO. Bent u via de docentenaudit in het RKBO ingeschreven? Dan staat u per 1 januari 2014 in het Docentenregister Beroepsonderwijs. Wie via de instellingsaudit in het RKBO is ingeschreven, staat per 1 januari 2014 in het Instellingenregister Beroepsonderwijs. Staat u in het verkeerde register ingeschreven? Neem dan contact op met het CRKBO,’ aldus Financiën.

Lees de Vragen en antwoorden over de splitsing van het RKBO.

Tags: