Rijksoverheid: Ook bij LVSC terecht voor loopbaanadviseur

Type: Nieuws
Datum: 29 October 2020

Vanaf 1 december is het opnieuw mogelijk om gratis via de subsidieregeling 'NL leert door' een ontwikkeltraject bij een loopbaanadviseur te volgen. Op de website van de Rijksoverheid wordt LVSC nu ook genoemd als organisatie waar je een loopbaanadviseur kan vinden.

Rijksoverheid: Ook bij LVSC terecht voor loopbaanadviseur

De vraag naar ontwikkeladviezen was groot, in augustus 2020 hebben in één maand 22.000 mensen zich geregistreerd voor een ontwikkeladvies. Deze mensen zullen in het najaar van 2020 een ontwikkeladviestraject gaan volgen. Het kabinet trekt nu extra geld uit om mensen te helpen zich aan te passen aan de veranderde arbeidsmarkt, hierdoor zijn er vanaf 1 december 2020 weer 50.000 ontwikkeladviestrajecten beschikbaar.

Om mee te doen aan een ontwikkeltraject, kunnen deelnemers zich aanmelden bij een loopbaanadviseur. De loopbaanadviseur verzorgt de registratie en de financiële afhandeling. Het loket voor de ontwikkeladviezen wordt 1 december 2020 opnieuw geopend. Vanaf dat moment kunnen werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden weer kosteloos een ontwikkeladvies volgen bij een loopbaanadviseur. Er zijn in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar.

Loopbaanadviseurs die aan de eisen voor de regeling voldoen kunnen zich vanaf 1 december 2020 aanmelden op ontwikkeladviesportaal.nl. Op dit portaal kunnen loopbaanadviseurs de bij hun aangemelde deelnemers registeren. De registratie van deelnemers is belangrijk, omdat loopbaanadviseurs alleen voor geregistreerde trajecten uiteindelijk een subsidieaanvraag kunnen doen.

De aanvraag van de subsidie vindt plaats na afloop van het ontwikkeladviestraject. Het aanvragen van de subsidie loopt via het aanvraagportaal van Uitvoering van Beleid van het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid: mijnuitvoeringvanbeleidszw.nl.

Bron: Rijksoverheid.nl