Pilot Welkomstgesprekken onderzoek kwaliteit voor organisatiebegeleiders

Type: Nieuws
Datum: 05 October 2022

Pilot welkomstgesprekken onderzoek kwaliteit voor organisatiebegeleiders.

Binnenkort start onze pilot Welkomstgesprekken onderzoek kwaliteit voor organisatiebegeleiders. Het doel van deze pilot is om te experimenteren met een alternatieve registratieprocedure voor organisatiebegeleiders die geen geaccrediteerde opleiding hebben gevolgd maar die wel werkzaam zijn als organisatiebegeleider en graag voor een beroepsregistratie in aanmerking komen.

Ben jij een organisatiebegeleider en werk je als zodanig in de praktijk?
Herken je jezelf in het LVSC narratief van de organisatiebegeleider?

Heb je behoefte aan de beroepsregistratie voor organisatiebegeleiders van LVSC?
Kijk je ernaar uit om van en met elkaar te leren in het vak van organisatiebegeleiding?

Hoe gaat het welkomstgesprek onderzoek kwaliteit in zijn werk:

Er zijn twee momenten waarop je deel kunt nemen aan het welkomstgesprek kwaliteit:

-        Vrijdag 9 december 2022. Meer info en aanmelden>>

-        Vrijdag 12 mei 2023. Meer info en aanmelden>>

Na inschrijving op één van de twee dagen ontvang je een uitnodiging voor het welkomstgesprek.

Samen met maximaal drie andere kandidaten hou je het welkomstgesprek onderzoek kwaliteit. Een geregistreerde organisatiebegeleider schuift aan en vervult de rol van gespreksleider. 

Iedere kandidaat krijgt een uur de tijd om zijn of haar beroepsidentiteit te presenteren en om daarna de dialoog aan te gaan met de andere kandidaten en de gespreksleider. Het vermogen tot zelfreflectie en het eigen handelen ter discussie kunnen stellen zijn belangrijke kenmerken van het welkomstgesprek kwaliteit. 

Samen met de andere kandidaten en met de gespreksleider dien je tot een consensus te komen of je in aanmerking komt voor de beroepsregistratie van organisatiebegeleider en welke ontwikkelpunten je nog hebt.

Is iedereen akkoord met de beroepsregistratie? Dan kun je het registratieformulier invullen en samen met een reflectieverslag doorsturen naar het bureau van LVSC.

Wat wordt er van je verwacht?

Deelnemen aan de welkomstgesprekken onderzoek kwaliteit voor organisatiebegeleiders en het mogelijk daarna ontvangen van de beroepsregistratie als organisatiebegeleider, betekent dat je je actief in wilt zetten voor jouw professionele ontwikkeling en voor de ontwikkeling van het vakgebied organisatiebegeleiding. Er wordt van je verwacht dat je ook na het welkomstgesprek onderzoek kwaliteit en het ontvangen van de beroepsregistratie jezelf inzet voor je eigen ontwikkeling, die van vakgenoten en de ontwikkeling van het vakgebied als geheel.

Zodra je bent geregistreerd als organisatiebegeleider door middel van de pilot treed je op een later moment ook op als gespreksleider voor nieuwe kandidaat LVSC geregistreerde organisatiebegeleiders.


Heb je al een beroepsregistratie als organisatiebegeleider en wil je bijdragen aan de ontwikkeling van dit mooie vakgebied?

Je bent van harte welkom! Jouw deelname wordt erg op prijs gesteld. Laat ons via info@lvsc.eu weten dat je graag een bijdrage wilt leveren.