PERSBERICHT - Lucht je hart gesprek voor mentale ondersteuning zorgprofessionals

Type: Nieuws
Datum: 08 April 2020

Zorgprofessionals staan in deze tijd van de Coronacrisis onder enorme druk. De mentale en emotionele belasting is groot. Het is belangrijk dat zorgmedewerkers op de been blijven en hun werk vol kunnen houden.

LVSC, de beroepsvereniging voor Supervisie en Coaching, wil zorgprofessionals in deze uitdagende tijden een hart onder de riem steken en professionele mentale ondersteuning bieden. Wij hebben daarom het initiatief genomen tot het 'Lucht-je-hart-gesprek' voor zorgverleners. Op www.luchtjehartgesprek.nl vind je meer informatie.

Afstand nemen

Zorgmedewerkers die behoefte hebben om even stoom af te blazen of hun hart te luchten, kunnen contact opnemen met een professioneel begeleider (supervisor of coach) uit ons beroepsregister. Een gesprek met een professionele supervisor of coach kan je enorm helpen om even afstand te nemen van je werk, weer op adem te komen en jezelf weer op te laden.

Professionele supervisoren en coaches staan klaar

Bij de beroepsvereniging LVSC vind je professioneel begeleiders die verstand hebben van supervisiekunde (supervisoren) en coaching. LVSC geregistreerde professioneel begeleiders hebben een erkende supervisiekunde en/of coach opleiding afgerond en volgen intervisie en bijscholing.

De LVSC coaches en supervisoren die meedoen aan dit initiatief hebben een speciale specialisatie aan gezet. Zorgprofessionals kunnen in het LVSC register zoeken op de specialisatie: Lucht je hart gesprek.

Ministerie van Defensie; bespreek hoe het met je gaat en vraag hulp

Een van de tips en adviezen voor de mentale gezondheid van zorgprofessionals van het Ministerie van Defensie is: ‘Bespreek hoe het met je gaat. Vraag hulp en doe dat op tijd. Probeer concreet aan te geven wat je nodig hebt en waar je behoefte ligt.’ LVSC supervisoren en coaches zijn hiervoor opgeleid en staan klaar voor zorgmedewerkers om ze hierbij te ondersteunen. Tegen alle zorgmedewerkers willen we zeggen: Aarzel niet, neem jezelf serieus en neem contact op met een LVSC supervisor of coach voor onafhankelijke professionele mentale ondersteuning in deze extreme tijd.

EINDE PERSBERICHT