Opleiders in het zonnetje: Inholland academy

Type: Nieuws
Datum: 13 December 2022

LVSC erkende opleiding in het zonnetje: Erkend coach en Supervisiekunde – Inholland Academy

Monica de Meijer is manager/coach bij Inspire Amsterdam en heeft onlangs de opleidingen Erkend coach én Supervisiekunde bij Inholland Academy afgerond. Ze houdt van leren door te doen.

 


Leren is doen
"Veel mensen hebben het idee: leren is luisteren en dan pas doen. Bij deze opleiding is het precies andersom. Je moet eerst alles ervaren en daarvan ga je leren. Die insteek vind ik top, al zorgde het ook wel voor verwarring bij sommigen. Gaat de docent ons nog iets uitleggen of niet? Ik wil juist leren van de ervaring. In plaats van dat je eerst bakken met theorie krijgt, ga je gelijk aan de slag. Want theorie en praktijk moeten elkaar ontmoeten!


Behapbaar
Ik was al langere tijd op zoek naar een vorm van onderwijs die aansluit bij doen, leren en vervolgens weer opnieuw ervaren. Want in de praktijk zit alle actie en daar ontstaan ook alle mooie verhalen. Ik ben geen type om de hele dag te luisteren. In het begin dacht ik wel even: wat een berg met werk. Maar nu ben ik heel blij met de investering. De opleiding is heel behapbaar en goed te doen. Gedurende het jaar vallen er allemaal kwartjes. Dan denk je: hé, deze situatie gebeurde me deze week ook!

Goede aanvulling
De opleiding richt zich op coaching van zowel individuen als groepen, wat precies bij mij past. Voor bijvoorbeeld hulpverleners is de opleiding een mooie aanvulling, vooral als je houdt van werken met mensen en daar betekenis aan wil geven. Ook voor managers is het interessant: je blijft nog steeds dicht op de praktijk zitten en verdwijnt niet achter een bureau.

Nieuw speelveld
Mooi om te merken vond ik dat er steeds meer lukte van wat ik leerde tijdens de opleiding. Mijn ontwikkeling ging heel hard. Ik kreeg dan ook goede begeleiding en coaching, op een manier die echt bij mij past. Dat maakte het zelfs mogelijk om zowel de opleiding Erkend coach als Supervisiekunde tegelijk af te ronden. Ik kreeg veel vertrouwen en alle ruimte om het leren op maat in te richten. De opleidingen hebben voor mij een heel nieuw speelveld geopend.

Inholland Academy
Inholland Academy, het na- en bijscholingsinstituut van Hogeschool Inholland, helpt professionals in beweging te blijven en bij te leren om te proberen en te experimenteren. Naast de opleidingen Supervisiekunde en Erkend coach bieden we nog veel meer opleidingen op het gebied van coaching en supervisie aan.

Agenda Inholland Academy