Ontstressen op Nationale WandelCoachDag

Overige
Type: Nieuws
Datum: 14 May 2018

Op zaterdag 26 mei 2018 kun je kennismaken met wandelcoaching tijdens de 7de Nationale Wandel- & Natuur CoachDag (NWCD). Geen ‘Nordic walking’ of sportbegeleiding, maar mentale coaching in de buitenlucht. De natuur wordt ingezet als hulpmiddel. In de regio Overbetuwe is Sabine Jansen als wandelcoach actief.

Slijk-Ewijk - Meld je aan en neem deel aan een van de twee workshops die door haar georganiseerd worden. Vertrekpunt is: om 9.30 uur Kerkplein - Hemmen en om 13.30 uur Loenensedijk 1 – Slijk- Ewijk (Heerlijkheid Loenen). De workshop duurt 1,5 - 2 uur.

Zo’n 70 tot 80 wandelcoaches in het hele land bieden op 26 mei een kennismaking met wandelcoaching aan. Hun achtergronden zijn divers, van natuureducatie tot mindfullness, maar ze hebben één ding gemeen: ze gaan samen met jou op pad en dan in gesprek. In de vrije natuur zijn praat echt heel anders, minder confronterend en meer meedenkend.

“Laatst wandelde ik met iemand die na een langdurige drukke periode gezondheidsklachten had gekregen. Van de huisarts had ze het advies gekregen het rustiger aan te gaan doen en vooral leuke dingen te gaan doen.”, vertelt Sabine. “Het viel mij in het gesprek op dat de persoon helemaal niet wist hoe ze rustig aan moest doen of wat ze nu echt leuk vond. Ze moest vooral zoveel van zichzelf en ging steeds maar door met zichzelf voorbij rennen. Tijdens de coachwandeling stelde ik haar de vraag wat ze nu echt zou willen op dit moment in haar leven en ik vroeg haar iets te zoeken in de natuur om ons heen wat symbool stond voor haarzelf en haar leven op dit moment. 

Lees volledig artikel.