Naar school voor waardevolle levenslessen

Overige
Type: Nieuws
Datum: 10 October 2017

3310 - School for Millennials leert de Gameboy-generatie waardevolle levenslessen

AMSTERDAM - 3310 - School for Millennials opent in oktober 2017 haar deuren. In WeWork Metropool Amsterdam leren millennials over burn-outs, de juiste keuzes maken in het leven en andere dilemma's waar deze ‘prestatiegeneratie’ tegenaan loopt. Oprichtster Wing Yan Man streeft ernaar om millennials de vaardigheden te leren die zij niet op school hebben meegekregen. Door middel van cursussen gericht op zelfreflectie wil 3310 – School for Millennials hen leren hoe ze meer rust krijgen.

Wing Yan Man gelooft dat ingesleten levenspatronen van millennials voor continue energieverlies zorgen. Waar hun ouders slechts keuze hadden uit vier TV-zenders, groeiden millennials op met een wereld van Nintento, Napster en Youtube. Van jongs af aan krijgen ze te horen dat ze alles kunnen zijn en doen wat ze willen. Die overdaad aan keuzemogelijkheden zorgt voor verlamming. Tel daarbij op: het ongeduld uit de ‘on demand’- cultuur, de prestatiedruk op de arbeidsmarkt en de confronterende ‘perfecte’ selfies en voilà, de prestatiegeneratie is geboren.

“Wij millennials zijn klaar met studeren en Wikipedia biedt geen antwoord op alle vragen. Onze ouders zijn niet opgegroeid met internet, social media of de YOLO-mentaliteit (d.w.z. You Only Live Once). Waar kunnen we dan terecht met onze vragen?” vroeg Wing zich af. Met 3310 - School for Millennials wil ze millennials vaardigheden leren om patronen te doorbreken en rust in hun leven te creëren.

De cursussen die op 3310 worden gegeven, zijn gericht op zelfreflectie. Aan de hand van praktische, dagelijkse oefeningen leren cursisten om dichter bij zichzelf te staan. Millennials die vinden dat ze constant dingen 'moeten' leren hoe ze minder druk op zichzelf leggen. Voor jonge professionals die bij grote organisaties werken, of die op zoek zijn naar een baan, is er een cursus "Hoe word ik zichtbaar zonder mijzelf te hoeven verkopen?". Ook het aanleren van soft skills omtrent communicatie en feedback geven en ontvangen komen in het programma voor. Persoonlijke aandacht en zelfreflectie staan hoog in het vaandel. Er is plaats voor maximaal twaalf personen per les. Met 3310 hoopt Wing Yan Man burn-outs onder millennials tegen te gaan, maar vooral wil ze haar generatiegenoten op weg helpen om dichter bij zichzelf te staan.

Over 3310 - School for Millennials en over Wing

3310 - School for Millennials is vernoemd naar de Nokia 3310 waarmee iedere millennial is opgegroeid. Zij streeft ernaar om deze generatie de benodigde vaardigheden mee te geven om met succes te blijven bewegen in de dynamische wereld die hun werk- en privéleven bepaalt. Oprichtster Wing Yan Man weet waarover ze praat. Als kind van geïmmigreerde, Cantonese ouders was ze lang gewend om de route te volgen die in de lijn der verwachtingen lag. Na het voltooien van het gymnasium verhuisde zij naar Enschede om Civiele Techniek & Management te studeren aan de Universiteit Twente. Tijdens deze studie heeft zij veel gereisd en meerdere kansen in het buitenland benut, waaronder een stage bij Toyota in Tokyo. In 2010 won ze een Outstanding Paper Award op een internationaal congres. In datzelfde jaar mocht ze spreken op de Shanghai World Expo. Met een Master of Science diploma in Water Engineering & Management in haar bezit, besloot ze van het traditionele ingenieurspad af te wijken om bij IBM aan de slag te gaan. Als onderdeel van het Water Management Centre of Excellence team droeg zij bij aan Rijkswaterstaat's Digitale Delta. In 2014 is ze gevraagd om Universiteiten Relaties voor IBM Nederland te leiden. Tijdens deze baan kreeg zij een burn-out die ze overwonnen heeft. Met deze rijke ervaring in combinatie met haar kennis van de corporate wereld en een passie om haar opgedane kennis te delen, wil zij andere millennials helpen om hun leven gemakkelijker te maken via haar coachingspraktijk 3310 - School for Millennials.

Bezoek www.3310.school voor meer informatie.