LVSC op Radio 1 in Standpuntnl

LVSC
Type: Nieuws
Datum: 09 July 2019

Vandaag lag de stelling "Het is een slechte zaak dat iedereen zich stress coach mag noemen" op tafel in radio 1 programma standpuntnl. LVSC voorzitter Wardy Doosje kwam ook aan het woord. 

Van knuffelen met varkens tot stiltewandelingen... de behandelingen van stresscoaches lopen nogal uiteen. En het aantal mensen dat zich stress-coach noemt is in twintig jaar vertienvoudigd, blijkt uit onderzoek door het Nationaal Stressdebat (een thema-uitzending vanavond bij Omroep Max). 

Tweederde van de bedrijfsartsen en psychologen – de beroepsgroep waar mensen die door stress of een burn-out met het werk moeten stoppen het eerst aankloppen – maakt zich zorgen om deze wildgroei, zoals ze het noemen.
Stresscoach is geen beschermd beroep, medische kennis ontbreekt vaak en de behandeling kan het herstel zelfs vertragen, stelt één van de opstellers van de Nederlandse richtlijn ‘overspanning en burn-out’ die huisartsen, psychologen en bedrijfsartsen hebben opgesteld.  

Een op de zes mensen voelt zich eens per maand psychologisch vermoeid. De bedrijfsartsen en psychologen die nu aan de bel trekken vinden dat er een gedegen opleiding nodig is om mensen met psychische klachten te helpen. 

Luister de uitzending terug