Hoe vind je een goede coach? Acht zaken waarop je moet letten volgens De Volkskrant.

Type: Nieuws
Datum: 23 February 2022
HOE VIND JE EEN GOEDE COACH? 'DE PRIJS ZEGT VAAK NIETS OVER DE KWALITEIT'
De Volkskrant schreef een helder artikel om je te ondersteunen bij het vinden van een goede coach. De Volkskrant noemt 8 zaken waarop je moet letten. Als eerste wordt de opleiding van een coach genoemd en als tweede aspect of een Coach lid is van een beroepsvereniging. Een aanbeveling die LVSC van harte onderschrijft.

"Als consument is het soms lastig te zien of een coach een gedegen studie heeft afgerond of slechts een flut workshop. ‘Kijk of een coach is aangesloten bij een beroepsvereniging, want dat biedt de garantie van een bepaalde kwaliteit’, zegt Tosca Gort, arbeidspsycholoog en eigenaar van Gort Coaching, het grootste coachingsbedrijf in Nederland, waar alleen gecertificeerde coaches werkzaam zijn. Er bestaan in Nederland vier beroepsverenigingen voor coaches: de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO), de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC), de Nederlandse Orde voor Loopbaanadviseurs en Outplacement Consulenten (NOLOC) en de ICF (International Coaching Federation)."

Ga naar volledige artikel van De Volkskrant.

Coaches die geregistreerd zijn bij LVSC hebben een post HBO opleiding afgerond, volgen bijscholing, lezen vakliteratuur en reflecteren regelmatig met collega's op hun werk door middel van intervisie. Zij werken voortdurend en aantoonbaar aan hun professionalisering.

Meer informatie over ons beroepsregister en onze coaches.