Training voor supervisoren en coaches LVSC “Dansen tussen kikker en de prins

De Supervisor: danser tussen Prins en kikker

 

In dit sprookje over de prins en de kikker staat de Prins voor de ideale Supervisor. De vakman/ vrouw die zijn werk op een professionele manier vervult en daarmee aan alle kanten tevredenheid oproept. De supervisor die de belangen behartigt van alle betrokkenen en daarmee van het systeem, het paleis dat hem heeft aangesteld. Hij weet zich daarin een betekenisvolle plek te verwerven en laveert met souplesse tussen valkuilen en mijnenvelden die hij tegenkomt.

 

De kikker staat voor wie de Supervisor diep van binnen is. Iemand met al zijn emoties, creativiteit, leuke en rare fratsen en verborgen krachten en onzekerheden en zich thuis voelt in de natuurlijke omgeving van de vijver. De kikker waar we ons soms voor schamen of bang zijn en die we het liefst verstoppen. Werken vanuit je kikker, stelt je in staat in contact te komen met de kikker in de Ander. Conflicten ontstaan wanneer mensen niet goed in staat zijn de krachten van hun kikker in te zetten en te beheersen of vastlopen in de tekortkomingen van hun prins.

Krachtige supervisoren werken vanuit hun prins én vanuit hun kikker. Zij zetten beiden op gepaste wijze in, afhankelijk van de situatie en de Anderen die zij begeleiden. Zij helpen hen een weg te vinden in het spanningsveld tussen aanpassing en jezelf zijn en leveren daarmee een waardevolle bijdrage aan het systeem dat hen hun waardevolle taak toekent

 

Op deze bijeenkomst ontmoet u de prins en de kikker in u zelf en leert u die in Anderen te herkennen en uit te dagen. U leert nieuwe danspassen waarmee u met nieuwe energie de dans tussen kikker en prins kunt leiden.

 

De bijeenkomst wordt verzorgd door Jan Ruigrok.

Jan werkt vanuit zijn bedrijf Rigardus en onderscheidt zich door een herstelgerichte aanpak en provocatieve begeleiding. Jan werkt veel op scholen en verzorgt trainingen humor en rouwbegeleiding in opdracht van het Land van Rouw.

 

Wie meer wil weten klikt door naar  www.herstelrechtinhetonderwijs.nl  en www.rigardus.nl

 

Wie meer wil lezen leest het artikel