Corona nieuws: Veilig en professioneel begeleiden op afstand

Type: Nieuws
Datum: 25 March 2020

Veel van onze professioneel begeleiders schakelen nu over op contact via chat, telefoon en video. Deze kanalen zijn heel effectief en ondersteunend om je trajecten te kunnen voortzetten en zo voortgang te boeken. Waar moet je op letten nu we meer op afstand gaan werken?

Informeer jezelf
Informeer jezelf via alle informatie die we met je delen. Online coaching is op een aantal vlakken anders. School jezelf bij als dat nodig is. Digitaal contact biedt je de mogelijkheid om frequenter gedoseerd contact te hebben en in kleine stapjes progressie te boeken. Juist nu kan dat prettig zijn omdat de ontwikkelingen zo snel gaan. In de Corona update nieuwsbrief die je deze week ontvangt lees je hier meer over.

Privacy
Wees je er van bewust dat van veel (gratis) digitale mogelijkheden (denk aan WhatsApp, Skype, Facetime, Instalive, etc.) vaak nog onvoldoende bekend is of deze AVG-proof zijn. Een gesprek via een afgeschermd platform of een online vergaderomgeving, zoals bijvoorbeeld Zoom, Microsoft Teams of VSee bieden een beter beveiligingsniveau. Applicaties die speciaal voor professioneel begeleiders zijn ontwikkeld om veilig in te werken en ook veilig videobellen aanbiedenen zijn bijvoorbeeld Pluform en My mind space. Meer informatie voor leden en een specifiek aanbod vind je morgen in de speciale nieuwsbrief. 

Professionele plek
Het helpt als jij en je supervisant of coachee tijdens (video)contactmomenten op een rustige plek zitten in afzondering van andere huisgenoten. Dit voorkomt afleiding en borgt ook de privacy van je supervisant of coachee. Het is ook goed mogelijk dat het voordelen heeft wanneer je supervisant of coachee in de eigen vertrouwde omgeving zit tijdens een begeleidingsgesprek.

Lees- en schrijfopdrachten
Je kunt ook overschakelen naar het per e-mail versturen van schrijfopdrachten. Schrijven kan een verrassend, ontspannend, heilzaam en inzichtgevend effect hebben. Je kunt ook inspirerende leesopdrachten of filmfragmenten sturen, of eventueel een tekenopdracht waar je klant een foto van maakt en naar je doorstuurt.

Maak gebruik van het LVSC netwerk
We zijn hard aan het werk om relevante kennis te verzamelen en te delen, zodat onze leden hun werk goed kunnen blijven doen. Wij denken dat onze professioeneel begeleiders juist nu van waarde kunnen zijn in de samenleving om het verschil te maken. Heb je nog een goede tip voor je collega’s? Geef het door aan LVSC via info@lvsc.eu. Deel ze op social media, bijvoorbeeld in onze Linked In groep.

Handige links