Bundeling reflecties over coaching van Yvonne Burger

Type: Nieuws
Datum: 08 July 2020

'Reflecties over Coaching: werken met individuen, teams en jezelf' van Yvonne Burger is een bundeling van vijfentwintig reflecties. Deze gaan over coaching en Yvonne krijgt doorgaans veel reacties op deze observaties – je zou ze haar ‘fieldnotes’ kunnen noemen – die gaan over de praktijk van coaching en advisering.

Boekje Reflecties over coaching, werken met individuen, teams en jezelf van Yvonne Burger

In deze stukken, die zij in het kader van deze bundel geactualiseerd heeft, refereert ze ook bijna altijd aan een voor haar inspirerende theorie of relevant onderzoek. Kennelijk raken deze bespiegelingen een snaar bij coaches, teamcoaches en adviseurs en geven ze aanleiding tot reflectie op de eigen praktijk.

De bijzondere tijd waarin we nu leven nodigt uit tot reflectie: op hoe we met de wereld en met elkaar omgaan, maar ook op de eigen professie en hoe je je daartoe verhoudt. Er is een indeling gemaakt naar drie hoofdthema’s, namelijk: werken met individuen, werken met teams en werken met jezelf.

Download het boekje 'Reflecties over Coaching: werken met individuen, teams en jezelf' van Yvonne Burger >>

Over Yvonne Burger

Yvonne Burger is hoogleraar aan de Vrije Universiteit, center for executive coaching, en geeft onderwijs en doet onderzoek op het gebied van coaching. Ze is daarnaast vanuit haar praktijk werkzaam als executive (team) coach in de top van organisaties. Ook is ze lid van de Raad van Toezicht van Hogeschool Windesheim en vervult ze diverse andere bestuursfuncties. Tevens is Yvonne lid van de Redactieraad van Tijdschrift voor Begeleidingskunde, het vakblad van LVSC. 

Over het boekje

Yvonne Burger en Eric Vullers van Uitgeverij Kloosterhof namen het initiatief voor het boekje ‘Reflecties over Coaching: werken met individuen, teams en jezelf. Deze reflecties zijn – soms in een andere vorm – eerder gepubliceerd in het Tijdschrift voor Coaching, Management & Consulting of het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties. Er is een indeling gemaakt naar drie hoofdthema’s, namelijk: werken met individuen, werken met teams en werken met jezelf. Al deze thema’s zijn relevant voor de praktijk van coaches. 

We wensen je veel leesplezier en inspiratie!