Workshop De kunst van superviseren en ondersteunen in de transitionele ruimte

Organisator: 
utrecht
Locatie: Utrecht/Vleuten
(Start)datum: 
13 november 2024
PE punten: 1

Op woensdag 13 november 2024 van 15.30 tot 20.00 uur wordt bij Anafora in Utrecht/Vleuten de workshop 'De kunst van superviseren en ondersteunen in de transitionele ruimte' gegeven. Deze workshop is vormgegeven door de kennis en ervaring vanuit de theorie en training Beschermjassen en wordt gegeven door Sohaila el Ouahabi.

Beschermjassen is ontwikkeld door Kitlyn Tjin A Djie en beschreven samen met Irene Zwaan in diverse publicaties zoals; Beschermjassen, transculturele hulpverlening aan families’, managen van diversiteit op de werkvloer’, ‘De Familie ziel’ en ‘Begeleiden voor Iedereen’.

Inhoud:

Beschermjassen inzetten doen mensen vaak al uit zich zelf, alleen zijn ze zich er niet van bewust. Als er sprake is van gestapeld verlies, als iemand in gelaagde faseovergang zit, lijkt het of dit oplossend vermogen niet meer beschikbaar is of dat het vergeten is. Dan kun je als begeleider de oude oplossingsstrategieën van de ander helpen herinneren.

Als begeleider is het belangrijk dat je bewust bent van je eigen Beschermjassen. Hoe herneem jij je? Wat zet je in als je kwetsbaar wordt of het even niet meer weet? Wat helpt jou als je gaat wankelen of als je geraakt wordt? Als je er sensitief op bent bij jezelf kun je er anderen mee helpen. Dan kun je het inzetten als instrument om een veilige transitionele ruimte te creëren.

In de workshop gaan wij aandacht geven aan Beschermjassen door een korte theoretische kennismaking en interactieve deel door middel van werkvormen.

Trainer:

Sohaila El Ouahabi is verheugd om haar passie voor Beschermjassen met jullie te delen tijdens deze workshop. Met meer dan 10 jaar ervaring als trainer op dit gebied, heeft zij gezien en ervaren hoe Beschermjassen kan dienen als een krachtig instrument, inbedding en omhulling in supervisie naar het oud vertrouwde.

 

 

Locatie

Parkrestaurant Anfora (Maximapark)
Uilenboslaan 1
3451 GB Utrecht/Vleuten
(Start)datum: 
13 november 2024