Systemisch werk 1: Jouw Plek Innemen

Organisator: 
overige
Locatie: De Bilt
(Start)datum: 
17 september 2024

Systemisch werk 1: Jouw Plek Innemen

Familieopstellingen: een inleiding

Wil jij verdieping in je werk én jezelf? Een opstelling brengt nieuwe onbewuste lagen in beeld, uit de geschiedenis van jouw leven of dat van je cliënten, die bijdragen aan oplossingen bij de vragen, moeilijkheden, problemen, pijn of verlangens. Denk aan vragen waar je op een andere manier maar geen antwoord op krijgt. Ieder mens behoort tot een systeem, die in de achtergrond, vaak zonder dat we het weten invloed hebben op ons leven nu. In een opstelling gaan we op zoek naar de betekenis van wat zich daar afspeelt en wat nog gezien, gezegd of gehoord moet worden met betrekking tot je vraag, thema of verlangen. Een opstelling zegt niet wat je moet doen maar het kan iets in jou in beweging zetten. Zodanig dat je niet meer gébonden maar ‘vrij’ verbonden bent met je verleden en geschiedenis geschiedenis mag zijn. Zo ontstaat rust in jezelf en je systeem.

Neem jij jouw plek in je gezin van herkomst en in je huidige gekozen systeem?

Heb jij het idee dat er geen plek voor je is? Of dat je niet gezien wordt? Loop jij steeds op dezelfde manier vast in je relaties? De bewuste, maar vooral ook de onbewuste invloed die je familiesysteem op je heeft, bepaalt voor een belangrijk deel hoe je in het leven staat. Deze masterclass systemisch werk gaat over het belang van jouw plek, het staan op jouw plek en het nemen van deze plekzowel in je kerngezin als je gekozen systeem. Alles en iedereen heeft recht op zijn plek, niemand mag vergeten worden! Met een opstelling herstellen we de natuurlijke ordening, zodat ieder zijn enig juiste plek inneemt, jij in je kracht staat, je jezelf kunt ontwikkelen in je volledige potentieel en de liefde ‘vrij’ stroomt.

 

Wat levert het je op?

 • Persoonlijke ontwikkeling bij emotionele vraagstukken rondom je gezin van herkomst of je huidige gekozen systeem
 • Verdieping in jezelf en je werk
 • Kennis van en ervaring met de basisprincipes van familieopstellingen
 • Theoretische achtergrond van het belang van het staan op je eigen plek 
 • Mogelijke verstrikkingen rondom het niet nemen van je plek en welke schadelijke patronen hierop van invloed zijn
 • Ervaren van een meditatieoefening over je ouders
 • Gevoel voor hoe je samen met je cliënt kunt kijken naar het beeld en de betekenis van zijn/haar plek
 • Ervaren van de kracht van het 'wetende veld', in grote-, kleine,- en één op één-, opstellingen, met betrekking tot dit thema. 

Hoe ga je dit leren?

 • We starten beide dagen met een meditatie passend bij het thema om bij jezelf te komen, zodat je je lijf kan ervaren en voelen hoe het met je gaat, zodanig dat je daarna beschikbaar bent om je eigen opstelling te doen of om als representant voor de ander te kunnen waarnemen. 
 • Theoretische achtergrond met betrekking tot het thema van deze masterclass (powerpoint); 
 • Praktische oefeningen in twee- of drietallen
 • Elke dag is er ruimte voor 4 a 5 grote opstellingen, dus er is de mogelijkheid om een eigen opstelling te doen met betrekking tot de vraag die je hebt. Representanten vraag je uit de groep. Als representant krijg je vaak ook inzichten die bijdragen aan heling in je eigen systeem. 
 • Lezen van aanbevolen literatuur.

Voor meer informatie ga je naar de website van Upledger.

 

 

Locatie

Upledger Instituut - De Bilt
Weltevreden 4 A
3731 AL De Bilt
(Start)datum: 
17 september 2024