Slimmer met social media (1/2 PE)

Organisator: 
enschede
Locatie: enschede
Begindatum: 
9 april 2019

Workshop "Slimmer met social Media”: door Marion Kemeling en Reijer Jan van 't Hul  (bureau schoolwerkDeventer-Zwolle)

Dinsdag 9 april 2018 van 18.30 uur tot 21.00 uur.

Supervisoren en coaches willen graag aan het werk. Daarvoor heb je klanten nodig! In deze interactieve workshop van 2 uur leer je hoe je social media kunt gebruiken om jezelf en ons vak meer te laten zien. En dus klanten aan te trekken. Hoe mooi is dat?!

Trainers
Workshopleider Marion Kemeling zet dagelijks Twitter in (www.twitter.com/pssndOnderwijs). Hierdoor heeft zij inmiddels meer dan 8000 volgers. Ook is zij actief op facebook en linkedIn. Toen zij actief werd (2013) was de vraag niet of ze werk kreeg door het inzetten van social media, maar wanneer. Dat blijkt nu ook.

Marion werkt als zelfstandig trainer, coach en supervisor. Samen met Reijer Jan, die ook zelfstandig trainer, coach en supervisor is, heeft zij begin 2018 Buro Schoolwerk opgericht. Daarmee verzorgen zij kordurende workshops voor docenten en OOP'ers in VO en MBO. Zij hebben veel werk en dit is deels te danken aan hun activiteiten op social media. Die succeservaring willen ze graag met collega's delen!

Effect van social media
Een voorbeeld: in het voorjaar werden zij gebeld door een voor hen onbekende school uit Zuid-Limburg. De school had bericht gekregen dat Buro Schoolwerk goede resultaten boekt bij hun workshops. Een fijn bericht natuurlijk. Dit kan alleen maar via social media rondgegaan zijn, omdat zij geen andere connecties hadden in dat deel van het land.

Dinsdagavond 9 april komen Marion en Reijer Jan naar de regiobijeenkomst in enschede om hun kennis met je te delen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn oa:
- welke media worden veel gebruikt in welke leeftijdsgroepen?
- welk medium past het best bij jou/ bij jou werk?
- wat post je? Wat post je niet?
- welke doelgroep wil je bereiken?
- hoe wil jij jezelf profileren?
- welke berichten spreken aan, welke roepen weerstand op?
- hoe zorg je voor continuiteit in je berichtgeving?
- ........

Zelf aan de slag
Vervolgens gaan jullie zelf aan de slag met het plaatsen en/of inplannen van berichten op je eigen account(s). Het wordt dus een (inter)actieve avond! Je neemt je laptop, smartphone of tablet mee en hebt minimaal één actief account op facebook, linkedIn of Twitter. Daarnaast neem je (bijv. als screenshot) twee berichten mee die je gelezen hebt op een social medium: één bericht wat je aanspreekt, één bericht wat weerstand bij je oproept.

Aanmelden
Via onderstaande knop Inschrijven meld je aan voor de bijeenkomst. Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop. Graag tot ziens!

 

 

Locatie

Saxion
M.H. Tromplaan 28
7513 AB enschede
Einddatum: 
9 april 2019
Begindatum: 
9 april 2019
definitieve ruimte volgt.