Workshop Secundaire traumatisering (1 PE)

Organisator: 
rotterdam
Locatie: Rotterdam
(Start)datum: 
27 mei 2023

Workshop Secundaire traumatisering op zaterdag 27 mei van 10 tot 15 uur.

Secundaire traumatisering is een veel voorkomend beroepsrisico voor professionals in de zorg. Het kan ontstaan doordat je in je werk open staat en met empathie naar het verhaal over een trauma van een ander luistert. Het klinkt misschien vreemd maar je kunt dan vervolgens onbewust zelf klachten krijgen alsof je het trauma zelf hebt meegemaakt. Dat kan een enorme impact hebben op de persoon zelf, zijn professie en de teamdynamiek.

Als supervisor en (team-)coach kun je een belangrijke preventieve rol vervullen als je de signalen van secundaire traumatisering kent en herkent. In deze tijd waarin werkdruk en verwachtingen hoog zijn, is het niet vanzelfsprekend om stil te staan bij deze sluipende vorm van energieverlies. En eerlijk is eerlijk, soms weten we niet eens dat we er ten prooi aan zijn gevallen.

Over Marion Rusius
Vanuit haar eerdere werkervaring als rechercheur bij de zedenpolitie, gezinsvoogd en leidinggevende in de zorg, weet zij als geen ander wat het betekent als je niet alert bent op signalen.
Graag neemt ze ons mee in kennis en kunde over dit thema.

Over de workshop
Ze verduidelijkt wat er precies onder secundaire traumatisering verstaan wordt, hoe het komt dat mensen in de zorg hier groot risico bij lopen en in welke situaties het risico extra vergroot wordt. Daarnaast bespreken we wat je als supervisor of (team-) coach kunt doen om secundair trauma te voorkomen en te signaleren.

Marion biedt ons handvatten hoe je daarbij kunt handelen als (team-)coach/supervisor. Naast de theorie, gaan we intensief oefenen met elkaar, waarbij casuïstiek en eigen ervaringen kunnen worden ingebracht.

Aanmelden

Via onderstaande knop kun je inschrijven voor de workshop. Er is plek voor 25 leden en vol = vol. Ben je toch verhinderd? Schrijf je dan ook weer uit via de website, dan kunnen andere leden nog deelnemen. 

 

 

 

Locatie

Zaal in Open Hof Kerk
Hesseplaats 441
3069 EA Rotterdam
(Start)datum: 
27 mei 2023