Pettenmethodiek als deuropener, van onmacht naar kracht (0,5 PE)

Organisator: 
noord-holland
Locatie: Alkmaar
(Start)datum: 
20 mei 2021

Op donderdag 20 mei 2021 organiseren we van 19.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 18.40) de Workshop de Pettenmethodiek als deuropener. 

De workshop is georganiseerd volgende de laatste richtlijnen van het RIVM. Neem je eigen mondkapje mee.

Het vinden van het open deurtje om jouw cliënt in beweging te krijgen kan nogal lastig zijn. Het interne conflict, de plek waar het vanbinnen ‘vast zit’, is vaak hardnekkig. De Pettenmethodiek geeft hiervoor een snelle opening.

Niemand zet zichzelf zomaar voor niets ‘vast’.
Deze methode geeft snel en duidelijk inzicht in het handelen van cliënt en het handelen van de ander. De gekoppelde ( achterliggende) emoties kunnen vlot herkend en benoemd worden. Door de Pettenmethodiek krijgt de cliënt inzicht, begrijpt cliënt zichzelf beter, gaat gedrag herkennen en kan het vervolgens bewuster met gedrag omgaan. En dit alles in een half uur!

En hoe zit het met je eigen gedrag? Je eigen voorkeurspet?

Inhoud workshop
Tijdens deze workshop leer je met de petten te werken. Je zal je eigen gebruikte petten herkennen. Je krijgt ook informatie hoe je kan doorschakelen naar iemands gedrag in groepen, conflicten, kwaliteiten en valkuilen. 

Workshopleider
De workshop wordt verzorgd door Joke Borst. Joke heeft een eigen praktijk voor Supervisie, Coaching en Counseling in Obdam, ze werkt met kinderen, jongeren en volwassenen. Joke heeft in de afgelopen 20 jaar een eigen stijl ontwikkeld door haar ervaring vanuit het onderwijs te mengen met verschillende begeleidingsmethodieken. www.jokeborst.nl

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande knop inschrijven tot uiterlijk 19 mei 2021.  Er is plek voor maximaal 25 deelnemers.

Uitschrijven via website
Mocht je onverhoopt verhinderd zijn dan kun je via de website ook weer uitschrijven. Doe dit alsjeblieft tijdig (uiterlijk 19 mei 2021) zodat je geen plek bezet houdt voor andere geïnteresseerden en wij geen onnodige kosten hoeven te maken.

Nadat je hebt ingeschreven vind je een knop uitschrijven onderaan de bijeenkomst (bij ingelogd scherm). Als je hierop klikt ben je uitgeschreven. Op je persoonlijke pagina vind je een overzicht van bijeenkomsten waarvoor je bent ingeschreven. Na uitschrijven verdwijnt de bijeenkomst dus ook op je persoonlijke pagina.

 

 

Locatie

Doopsgezinde Kerk Mennozaal
Koningsweg 12
1811 LE Alkmaar
(Start)datum: 
20 mei 2021