Ontregeld (0,5 PE) - Workshop 1

Organisator: 
noord
Locatie: online via Zoom
(Start)datum: 
14 april 2021

Ontregeld - Workshop 1 van 15.00 uur tot 17.00 uur.

De Corona tijd heeft bij velen een diepe onzekerheid los gemaakt over de maakbaarheid van ons leven. Vanzelfsprekendheden en routines kwamen op losse schroeven te staan. Gezinnen moesten in hun dagritme enorm improviseren. Op allerlei gebieden werd de ontregelende werking van de pandemie duidelijk.

Ook als supervisor of coach werden we ontregeld in ons vak. We raakten met onze supervisanten of coachees massaal achter het scherm en vroegen ons af hoe we onze vertrouwde fysieke begeleidings(speel)ruimte konden projecteren op dit scherm.

Ontregeling is echter ook onderdeel van ons repertoire als begeleidingskundige. Het ‘ontregelen van denkpatronen’ maakt nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Kunnen we ook zo naar deze periode kijken? Als een leerervaring? Of willen we zo snel mogelijk terug naar het ‘oude normaal’? Wat heeft de pandemie-ervaring ons geleerd over de regelafhankelijkheid in ons vak?

Rien van der Zeijden kijkt naar deze tijd als een transitieperiode en begint deze workshop bij de filosofen: Sturen in de mist…? Wen er maar aan! Wat betekent dit voor ons als supervisoren en coaches? Staat improviserend vermogen wel op ons competentieprofiel? Is ons begeleidingswerk een georganiseerde reis of een avontuurlijke trektocht? Een workshop voor hoogvliegers en grondwerkers.

Over Rien

Rien van der Zeijden is (leer)supervisor, coach en opleider van professioneel begeleiders. Als schrijver en ritueelbegeleider staat zingeving bij hem centraal. Bij zijn praktijk in Nij Beets (Friesland) beheert hij een grote tuin waar hij voor zijn gasten de tijd probeert te ‘stillen’. www.rienvanderzeijden.nl

Aanmelden:

Je kunt je aanmelden via onderstaande knop “inschrijven” tot uiterlijk maandag 12 april (of zoveel eerder dan het vol is). Er is plek voor maximaal 30 deelnemers per workshop.

Mocht je onverhoopt verhinderd zijn dan kun je via de website ook weer uitschrijven. Doe dit alsjeblieft tijdig zodat je geen plek bezet houdt voor andere geïnteresseerden.

Afmelden

Nadat je je hebt ingeschreven vind je een knop uitschrijven onderaan de bijeenkomst (bij ingelogd scherm). Als je hierop klikt ben je uitgeschreven. Op je persoonlijke pagina vind je een overzicht van bijeenkomsten waarvoor je hebt ingeschreven. Na uitschrijven verdwijnt de bijeenkomst dus ook op je persoonlijke pagina.

 

 

Locatie

online via Zoom
(Start)datum: 
14 april 2021