Online workshop: Spelen met tijd (0.5 PE)

Organisator: 
noord
Locatie: online
(Start)datum: 
4 december 2023
PE punten: 0,5 PE punt

We gaan, zo richting het einde van het jaar, weer een bijzondere tijd tegemoet. Een tijd die voor een ieder op een eigen manier betekenis heeft. En een tijd die betekenis krijgt doordat verbinding en samenzijn centraal staat, gekleurd door feestelijke tradities als Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling. Tijd om eens stil te staan bij wat tijd eigenlijk betekent.

LVSC-Regio Noord nodigt je daarom op 4 december van 19:30-21:30 graag uit voor de online workshop van Joris Brenninkmeijer. Gebaseerd op zijn nieuwe boek 'De tijdgids' neemt hij ons mee in de verschillende perspectieven op tijd. Wij zien je graag! En in het kader van het samenzijn en de verbinding, zijn naast de leden van LVSC-Noord uiteraard ook leden vanuit de andere regio's welkom.

Inhoud van de workshop

Tijd is een paradoxaal en wonderlijk fenomeen. Heel praktisch van aard en tegelijk mysterieus en ongrijpbaar. Hij oefent een grote invloed uit in ons denken, voelen en handelen en is tegelijk zo vanzelfsprekend aanwezig dat we daar nauwelijks bij stilstaan. Joris Brenninkmeijer onderzocht welke rol tijd speelt in het coachende gesprek en schreef daarover De tijdgids, dat dit najaar bij Boom uitgevers verscheen.

In deze workshop neemt hij je mee in verschillende ideeën uit het boek. Je krijgt manieren aangereikt om naar tijd te kijken. Je gaat aan de slag met verschillende tijdwijzers, zoals tempo, timing en tijdshorizon en onderzoekt hoe je er in je eigen praktijk mee kunt spelen. Tenslotte kijken we welke tijdsvraagstukken interessant zijn om ons als begeleiders verder in te bekwamen.

Over Joris Brenninkmeijer

Joris Brenninkmeijer is coach, teambegeleider en organisatieontwikkelaar bij Bureau Begeleidingskunst in Paterswolde. Hij draagt graag bij aan onderzoek, reflectie en gesprek over het vak. In september verscheen van zijn hand De tijdgids. Over de wezenlijke rol van tijd in coachende gesprekken. Eerder schreef hij samen met Mieke Voogd De Juiste vraag. De kunst van het vragenstellen in coachende gesprekken (2020).
Voor meer informatie zie www.bureaubegeleidingskunst.nl.

Aanmelden

via onderstaande knop kun je aanmelden. Er is plek voor 100 deelnemers. Mocht je toch verhinderd zijn, schrijf je dan ook weer uit via de website a.u.b.

 

 

Locatie

online
(Start)datum: 
4 december 2023