Masterclass ACT- Parkeer je Piekerverstand (1PE)

Organisator: 
overige
Locatie: UTRECHT
(Start)datum: 
24 november 2021

Ons piekerverstand maakt soms overuren. Herken je dat? Ons brein vergelijkt, oordeelt, evalueert en fantaseert. Ons brein produceert 50.000 gedachten per dag! Als we onze gedachten te serieus nemen, gaan we piekeren. En kom daar maar weer eens vanaf.

80 procent van onze gedachten is negatief geladen. We zijn gewend om de inhoud van gedachten te veranderen, en negatieve gedachten om te denken naar positieve gedachten. Van ‘dit gaat me nooit lukken’ naar ‘ik kan het!’. Dat kost veel energie. Want iedere keer dat een negatieve gedachte opkomt en bezit van je neemt, zijn je hersenen aan het werk om de positieve daar tegenover te stellen. En dat is hard werken! Zing je belemmerende gedachten eens op bijvoorbeeld ‘lang zal ze leven’. Of spreek ze op verschillende toonhoogten uit. Beetje gekke oefening? Zeker! Maar met groots effect. Je zult merken dat je negatieve gedachte nauwelijks meer opkomt. En als hij opkomt, is de lading ervan af. Defuseren heet dat. Zo maak je je los van nutteloze denkprocessen, zodat je je aandacht op leukere zaken kunt richten. Defuseren is een krachtig instrument uit ACT. Wil je defusietechnieken leren toepassen voor jezelf of in de begeleiding van anderen? Schrijf je in voor de Masterclass ‘Parkeer je Piekerverstand’. Er wordt - theoretisch onderbouwd - gericht gewerkt met effectieve, verrassende werkvormen en oefeningen, die professionals zelf toe kunnen passen in de begeleiding van anderen om los te komen van gedachten.

ACT behoort tot een nieuwe veelbelovende ontwikkeling in de (cognitieve) gedragstherapie. ACT versterkt de mentale flexibiliteit en vitaliteit, het loskomen van gedachten en gevoelens, uit je gewoontepatronen stappen en handelen in lijn met je waarden.

Data in 2021

  • 17 maart: 13.00 – 17.00 uur
  • 28 mei: 9.00 – 13.00 uur
  • 13 oktober: 13.00 – 17.00 uur
  • 24 november: 13.00 – 17.00 uur

Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website van Anders Eigen

 

 

Locatie

The Colour Kitchen
Prinses Christinalaan 1
3554 JL UTRECHT
(Start)datum: 
24 november 2021