LVSC College - thema: Neurocognitie van het nieuwe leren (0,5 PE) LET OP! WORDT VERPLAATST!

Organisator: 
lvsc
Locatie: Arnhem
Begindatum: 
13 mei 2020

LET OP! HET LVSC COLLEGE IS VOORLOPIG UITGESTELD I.V.M. HET CORONAVIRUS! 

Het LVSC College zou oorspronkelijk plaatsvinden op 16 april, maar werd vanwege het coronavirus verzet naar woensdag 13 mei. Inmiddels is duidelijk dat het LVSC College ook op deze datum geen doorgang kan vinden. Een nieuwe datum is nog niet bekend en wordt op een later moment gecommuniceerd. 

_____

Het 8e LVSC college wordt gehouden op een bijzondere en avontuurlijke locatie in Arnhem. Het thema van het College is 'Neurocognitie van het nieuwe leren - Nieuwe inzichten en toepassingen in de praktijk van de begeleidingskundige' en wordt verzorgd door Prof.dr. Jaap Murre. 

Neurocognitie van het nieuwe leren
In dit college wordt een pallet aan verschillende leermethoden besproken waar in de afgelopen jaren veel nieuw onderzoek naar gedaan is, zowel op fundamenteel als toegepast gebied. Hoe verloopt het automatiseren van een gewoonte en duurt dit inderdaad 66 dagen? Wat is beelddenken wetenschappelijk gezien en welke twee soorten worden onderscheiden? Wanneer kun je gebruik maken van impliciet leren en ‘errorless learning’ en hoe hangt dat samen met NLP? Wat is de neurale basis van leren en wat is de rol van slaap hierbij? Op welke wijze leert de (jongste) Generatie Z? Er wordt bij deze onderwerpen steeds gekeken wat belangrijkste resultaten zijn en hoe deze in de praktijk van de begeleidingskundige kunnen worden ingezet.

LVSC College met geheugenpsycholoog Jaap Murre

Jaap Murre

Prof.dr. Jaap Murre (1963) is geheugenpsycholoog en werkzaam als Hoogleraar Theoretische Neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Het meeste van zijn onderzoek richt zich op leren en geheugen. Hij is programmaleider van de Brein & Cognitie groep bij de Afdeling Psychologie. Daarvoor was hij werkzaam aan de Medical Research Council in Cambridge (UK). In 1998 ontving hij een Pioniersubsidie van NWO waarmee hij een onderzoeksgroep startte aan de UvA. Van 2001 tot 2007 was hij bijzonder hoogleraar Neural Models of Cognition bij de vakgroep Artificiële Intelligentie aan de Universiteit Maastricht.

Programma

18.00 uur: Start LVSC College met Jaap Murre
19.30 uur: Einde LVSC College
19.30 uur: Afsluitende borrel en hapjes
20.30 uur: Einde programma

Voorafgaand aan het LVSC College vindt de ALV plaats. Deze ALV is alleen toegankelijk voor LVSC-leden. Voor degenen die zowel naar de ALV als het LVSC College komen, ziet het programma er zo uit: 

15.30 uur: Inloop met koffie, thee en lekkernijen.
16.00 uur: Start ALV
17.15 uur: Einde ALV. Soep- en broodmaaltijd
18.00 uur: vervolg, zie hierboven. 

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor het LVSC College via onderstaande knop 'Inschrijven'. Het college is toegankelijk voor leden en niet-leden. Je kunt inschrijven tot uiterlijk zondag 3 mei

LET OP: Ben je LVSC-lid en wil je voorafgaand aan het LVSC College ook naar de ALV? Dan dien je je apart in te schrijven voor de ALV en het College.

 

 

Locatie

Safari Meeting Centre
Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem
Einddatum: 
13 mei 2020
Begindatum: 
13 mei 2020