Kennismakingsworkshop De Reis van de Held (1 PE)

Organisator: 
overige
Locatie: Apeldoorn, Deventer en Arnhem-Velp
(Start)datum: 
19 januari 2024

Op diverse data in 2024 wordt in Apeldoorn, Deventer en Arnhem-Velp de kennismakingsworkshop 'De Reis van de Held' georganiseerd, een coachingsmethode gebaseerd op de dieptepsychologie van C.G. Jung.

De data in 2024 zijn: vrijdag 19 januari 2024, vrijdag 2 februari 2024, maandag 12 februari 2024, maandag 18 maart 2024 en maandag 1 april 2024.

Verdieping in het vak

De Reis van de Held® is als tool onderdeel van een nieuwe coachingsmethode gebaseerd op de dieptepsychologie van C.G. Jung. Zoek je verdieping in je vak en heb je zin in nieuw ‘gereedschap’? Laat je dan inspireren door deze Jungiaanse benadering van het mythologische thema: De Reis van de Held. De Reis wordt uitgebeeld aan hand van tweeëntwintig archetypen die de wetmatigheden van alle soorten ontwikkel- en veranderprocessen laat zien.

Onbewuste processen bewust maken
Door de dieptepsychologische aanpak is deze methode bij uitstek geschikt als analyse-tool waarmee je onbewuste processen bewust kunt maken. Het daadwerkelijke thema, dat mensen op dit moment bezighoudt, wordt zo snel en effectief duidelijk. Je kunt deze methode gebruiken in individuele coachingstrajecten waarbij zelfreflectie van groot belang is. Toegepast binnen een groep, laat het zien welke eigenschappen in een groep vertegenwoordigd zijn en waar mensen staan in hun ontwikkelproces.

Inhoud workshop
Tijdens deze eendaagse workshop maak je kennis met de theoretische achtergronden en ervaar je de praktische inzetbaarheid van de methode.

Inhoud kennismakingsworkshop:

Theoretische achtergrond van de methode
Kennismaking met de dieptepsychologische laag
Werken met archetypen
Didactische werkvormen
Inbreng casus uit eigen praktijk

Informatie en aanmelden
De trainingen worden in  Apeldoorn, Deventer en Arnhem-Velp gegeven. Dit is afhankelijk van welke locatie het meest centraal ligt voor de deelnemers. Voor meer informatie en aanmelden ga je naar de website van De Reis van de held.

 

 

Locatie

Apeldoorn, Deventer en Arnhem-Velp
(Start)datum: 
19 januari 2024