Familieopstellingen De LIP Opstelling (3 PE)

Organisator: 
overige
Locatie: Nijmegen
(Start)datum: 
8 april 2022

ITH - Instituut voor Toegepaste Haptonomie verzorgt op 8 en 15 april in Nijmegen de 2-daagse nascholing 'Familieopstellingen De LIP Opstelling'. LVSC-leden krijgen 10% korting en 3 PE-punten.

Wil jij verdieping in je werk én jezelf? Een opstelling brengt nieuwe onbewuste lagen in beeld, uit de geschiedenis van jouw leven of dat van je cliënten, die bijdragen aan oplossingen bij de vragen, moeilijkheden, problemen, pijn of verlangens. Denk aan vragen waar je op een andere manier maar geen antwoord op krijgt. Ieder mens behoort tot een systeem, die in de achtergrond, vaak zonder dat we het weten invloed hebben op ons leven nu. In een opstelling gaan we op zoek naar de betekenis van wat zich daar afspeelt en wat nog gezien, gezegd of gehoord moet worden met betrekking tot je vraag, thema of verlangen. Een opstelling zegt niet wat je moet doen, maar het kan iets in jou in beweging zetten.

Inhoud
Met een LIP opstelling (Levens-Integratie-Proces) kijk je naar alle fases van je leven om deze te omarmen, te erkennen, te doorleven en te integreren in jezelf. Het gaat niet om het oplossen zoals bij familieopstellingen, maar om het nemen, het instemmen, dat het precies zo is zoals het was. Jij kunt dan ‘zijn’ waar je bent en je het leven, jouw leven én jezelf omarmen en aannemen zoals het is. Het wordt pas heel als je er niet meer mee samenvloeit, maar ermee instemt. Vanuit de volwassene die je nu bent vindt integratie en het contact maken plaats, met jezelf als het (ongeboren) kind en als de puber die je was. Een opstelling is zonder oordeel, het is wat het is, de naakte waarheid, door dat te nemen, ontstaat er ruimte in jezelf, kan de liefde stromen en kom je in je kracht. Zo neem je verantwoordelijkheid voor je leven. 

Praktische informatie
- Data: 8 en 15 april
- Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur
- Doelgroep: Haptotherapeuten (i.o.), Haptonomisch Counselors, overige Professionals en Belangstellenden
- Groepsgrootte: Minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers

Basismodule gevolgd? 
Voorwaarde voor deelname aan deze of een van de andere familieopstellingen vervolgmodules is dat je de 1-daagse ‘Inleiding Systemisch Werk’ hebt gevolgd. Andere mogelijke vervolgmodules zijn: Jouw plek in je gezin, Ziekte en Symptomen, Met Verlies en Rouw, Met Trauma.

Kijk voor meer informatie over de basismodule en deze en andere vervolgmodules op de website van ITH - Instituut voor Toegepaste Haptonomie

 

 

Locatie

Instituut voor Toegepaste Haptonomie
Zeigelhof 28
6511 GP Nijmegen
(Start)datum: 
8 april 2022