ALV en LVSC College (0,5 PE)

Organisator: 
utrecht
Locatie: utrecht
(Start)datum: 
20 april 2017

Op donderdag 20 april 2017 houdt LVSC haar ALV en het twééde LVSC College, verzorgd door Ronald Wolbink.

Programma
14.00: Inloop leden
14.30: Algemene Ledenvergadering (ALV)
15.30: Pauze en inloop niet-leden
16.00: LVSC College en dialoog met aanwezigen
17.00: Netwerkborrel en LVSC-informatiestand
17.30: Einde

LVSC college: 'Het coachvak binnenstebuiten: een kritische kijk op de maatschappelijke betekenis van coachen'
De opkomst van het coachen, en ook de groeiende populariteit van supervisie in de jaren negentig, maakt nieuwsgierig. In welke behoefte voorziet het? Welke functie heeft het coachen, maar ook supervisie, in onze cultuur, beoogd dan wel onbeoogd? En zit er wellicht een verband tussen deze maatschappelijke functie en blinde vlekken van het achterliggende denken van coachen en supervisie? Dat laatste vraagt om dat wat vanuit het binnenperspectief van de coach, en vaak ook van de supervisor, als vanzelfsprekend wordt ervaren tegen het licht te houden. Op zoek naar morele en antropologische vooronderstellingen. Eenzijdigheden en blinde vlekken van deze denkwereld worden zo zichtbaar, waardoor bijbehorende valkuilen vermeden kunnen worden.

Ronald Wolbink
Ronald Wolbink is van origine bedrijfskundige en heeft vervolgopleidingen gevolgd gericht op filosofie, (leer)supervisie, gestaltmethodisch werken, coachen, persoons- en organisatiepsychologie. Hij is gepromoveerd op een filosofisch proefschrift met als titel De coach, de begeleider van de laatste mens?

Hij heeft een brede ervaring als HRM-professional, leidinggevende, docent, trainer, onderzoeker, coach en supervisor. Deze ervaring heeft hij opgedaan binnen een breed scala van (non)profitorganisaties en vanuit een eigen praktijk. Momenteel is hij werkzaam als docent filosofie en ethiek, onderzoeker en supervisor op een hogeschool. Daarnaast heeft hij een eigen praktijk voor (filosofisch) coachen, supervisie en trainingen. Ronald Wolbink schreef het boek 'Het coachvak binnenste buiten' en het proefschrift: De coach, de begeleider van de laatste mens?

Meer informatie over Ronald Wolbink en zijn werk.

Aanmelden
Het LVSC college is vrij toegankelijk voor leden en niet-leden. Nodig uw collega's of studenten uit om kennis te maken met LVSC.
Leden loggen in en melden aan via onderstaande inschrijfknop. Aanmelden kan tot uiterlijk 18 april.

Aanmelden voor niet-leden:
Maak een websiteaccount aan op onze site en meld aan via onderstaande inschrijfknop.
Vragen? Mail naar info@lvsc.eu  of bel 024-3662080 (ma-do, 9-17).

Permanente educatie: 0,5 PE-punt
LVSC-leden die deelnemen aan de Algemene vergadering én het LVSC college kunnen een bewijs van deelname krijgen voor 0,5 PE-punt.
Bij de aanmeldbalie kunt u tekenen voor een bewijs van deelname.

 

 

Locatie

Meeting Plaza utrecht
Godebaldkwartier, 20 Kantoor Cluetinckborch
3511 DX utrecht
(Start)datum: 
20 april 2017