LVSC werkt samen met PZO

Type: Nieuws
Datum: 23 May 2022
Wij vinden het belangrijk dat de belangen van zelfstandige coaches, supervisoren en organisatiebegeleiders ook worden behartigd in de politiek. PZO, Platform zelfstandige ondernemers, is hiervoor de juiste partner om mee samen te werken. Daarom heeft LVSC zich aangesloten bij PZO. 

Wat doet PZO?
PZO komt op voor jouw belangen. Als zelfstandige alleen heb je weinig invloed op dat wat politiek Den Haag en Brussel bepalen. Samen met heel veel anderen heb je wel invloed. PZO is een vereniging van zelfstandige ondernemers. In Den Haag en Brussel, bij ministeries, de Tweede Kamer en door een zetel in de SER praten wij mee over belangrijke onderwerpen. Een verplicht pensioen of niet? Door goed naar onze leden en zelfstandig ondernemers te luisteren brengen wij hun belangen onder de aandacht, praten en denken we mee en zorgen we ervoor dat er niet over de zelfstandigen wordt gepraat, maar mét. Op www.pzo.nl kun je meer lezen over onze lobby-onderwerpen en standpunten. "Samen zorgen we ervoor dat de zelfstandig ondernemer in Nederland een betere positie op de arbeidsmarkt krijgt”, zegt Margreet Drijvers, directeur PZO.

Introductie lidmaatschap

Voor dit jaar heeft LVSC een introductielidmaatschap bij PZO. Dat houdt in:

  • belangenbehartiging voor alle leden die zelfstandig ondernemer zijn; en
  • de informatie over de belangenbehartiging en ondernemerschap.
Door uitwisseling van informatie, het volgen van discussies en verhalen krijgt PZO rechtstreekse en actuele informatie over wat er speelt onder onze (potentiële) leden. De samenwerking met VNO-NCW en MKB-Nederland krijgt onder meer vorm binnen het zogenaamde Platform ZZP. Leden van alle organisaties kunnen daar meepraten over vraagstukken die zelfstandigen aangaan. Door dit platform vertegenwoordigen wij ongeveer 100.000 georganiseerde zelfstandig ondernemers.

Namens LVSC zal Bestuurslid Peter Vergeer aansluiten bij Platform ZZP. Hij zal een aantal keer per jaar aansluiten bij het gezamenlijk overleg. 

We kijken uit naar een prettige en vruchtbare samenwerking met PZO.


pzo-klein logo