Welkom Savas van der Bend en Philo Logister als nieuwe regiocontactpersonen voor regio Limburg

Type: Nieuws
Datum: 13 October 2022
We heten Savas van der Bend en Philo Logister van harte welkom als de twee nieuwe regiocontactpersonen voor regio Limburg. Onze regiocontactpersonen hebben een belangrijke rol binnen onze beroepsvereniging. Zij organiseren de bij- en nascholingsactiviteiten in onze 14 regio's. Wij wensen Savas en Philo veel plezier, inspiratie en een fijne samenwerking bij het organiseren van de bijscholing in regio Limburg. 

Philo Logister

Mijn naam is Philo Logister. Ik ben 59 jaar en woon samen met mijn man, net over de grens bij Maastricht, in Kanne (België). We hebben 2 zonen die beiden in Amsterdam studeren en werken.

Ik heb een achtergrond in de zorg en werk sinds negen jaar als seniordocent bij de Academie Verpleegkunde van Zuyd Hogeschool. Binnen de Academie begeleid ik als docent en supervisor jongeren in de Bachelor, jongvolwassenen bij de Masteropleiding en volwassenen in de contractopleidingen. Daarnaast werk ik als projectleider voor een landelijk project scholing Palliatieve zorg in Amsterdam. 

Enkele jaren geleden heb ik de verkorte supervisie opleiding afgesloten bij In Holland in Amsterdam. Naast mijn werk bij de Hogeschool ben ik als supervisor verbonden aan een vrijwilligersorganisatie Buddyzorg Limburg.

Begeleiden en leren staan in mijn werk centraal. Explore, Learn and Grow zijn belangrijke kernwoorden in het leerproces die ik op een speelse manier met verschillende werkvormen ondersteun. In de supervisie en begeleiding vind ik de verschillen en eigenheid van de supervisanten belangrijk en streef ik er naar dat iedere supervisant zichzelf is en vrij voelt. 

Naast aandacht voor het leren bij studenten, staat het leren ook van mijzelf en de aangesloten leden bij de LVSC centraal. Dit is voor mij aanleiding geweest om vanaf dit jaar samen met Savas van der Bend regio contactpersoon voor Limburg te zijn. Samen met de leden wil ik voor een inspirerend leerzaam scholingsprogramma zorgen.

 Philo Logister

Savas van der Bend
Mijn naam is Savas van der Bend (43 jaar) en ik woon, samen met mijn vrouw en zoontje (11 jaar), in het Midden-Limburgse Herten.

Met een warm hart voor de ontwikkeling van kinderen werk ik al meer dan 20 jaar, in diverse functies, in het voortgezet onderwijs. Dit werk combineer ik met mijn eigen praktijk in coaching en advies, genaamd ‘Savitas’. Hiervandaan begeleid ik voornamelijk leerkrachten en teams in het basis- en voortgezet onderwijs om sterker en vitaler te worden in hun werk. Dit doe ik door middel van individuele coaching, organisatieadvies, training en teamcoaching. 

Na het behalen van mijn 'Master Begeleidingskunde', ben ik aangesloten bij de LVSC. Dit met als doel mijn kennis en kunde up-to-date te houden, daar ik erin geloof dat ‘we’ nooit uitgeleerd raken. Als fanatieke sporter weet ik dat een vereniging niet kan zonder leden die soms een stapje meer willen zetten. Dit heeft mij ertoe bewogen om ook voor de LVSC een extra bijdrage te willen leveren. In dit geval in de rol als Regiocontactpersoon in Limburg en in samenwerking met een ander gemotiveerd LVSC-lid: Philo Logister. 

Ik hoop een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan een aantrekkelijk aanbod in onze regio en uiteraard om zoveel mogelijk leden te ontmoeten. 

 Savas van der Bend