Wilma Heij

Wilma Heij

Professioneel profielGraag assisteer ik bij jouw ontwikkeling!
Als je functie verandert of als je een andere baan aanneemt, wordt ander gedrag van je gevraagd dan je gewend bent. Dat gedrag maak je je niet moeiteloos eigen. Als je wat ouder wordt, neemt je flexibiliteit af. Een nieuwe of veranderde functie verlangt gedrag dat extra energie van je vraagt. Dan is het noodzakelijk, dat je verborgen talenten ontdekt en ontwikkelt. Zo zorg je ervoor, dat talenten en beroepseisen weer met elkaar in balans komen.

Assistentie bij je ontwikkeling
Balanceren tussen je eigen persoonlijkheid en de beroepseisen: dat is een kunst! Daarom maken veel mensen bij veranderde werkomstandigheden gebruik van de assistentie van een coach of supervisor. Je kunt mij vragen je behulpzaam te zijn bij het vinden van een nieuwe balans tussen je persoonlijkheid en je beroepseisen.

Mijn ervaring
Ik begeleid mensen met een beperking (zowel psychisch als lichamelijk). Ik geef coaching en begeleide intervisie aan o.a. adviseurs intensieve dienstverlening van het UWV Werkbedrijf en verzekeringsartsen. Ik geef supervisie aan arbeidsdeskundigen (in opleiding). Je kunt bij mij terecht voor loopbaanvragen, voor competentie-ontwikkeling en voor het zoeken van je balans in het werk. Bij het begeleiden maak ik ook dikwijls gebruik van mijn ervaring in het onderwijs en in de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking. Ook put ik uit mijn arbeidsdeskundige praktijk. Naast mijn werkervaring breng ik ook al aardig wat jaren levenservaring mee. Mijn leven kent veel tegenvallers. Tegenslagen die me uiteindelijk ook veel opgeleverd hebben! In de loop der jaren heb ik ondervonden, dat ieder mens uniek is, een eigen proces doorloopt en altijd de eigen bronnen weet aan te boren die energie geven om steeds weer verder te kunnen. Ik ben gecertificeerd als coach en als supervisor bij de LVSC onder nummer RC0372H en S13070H.

Van mens tot mens
Of ik werk als docent, arbeidsdeskundige, coach of supervisor…. ik blijf altijd mens. Mijn mens-zijn staat altijd voorop. Samen met mijn professioneel handelen. Dat is wat ik bij de coaching en supervisie te bieden heb. Met een kop koffie erbij!

Intuïtie en liefdevolle confrontatie
Ik sluit aan bij de beginsituatie van de coachee / supervisant en maak gebruik van verschillende technieken. Soms fasegewijs en soms door elkaar heen. Net wat er op het moment nodig is. Dat doe ik veelal intuïtief. Ik ben sensitief en voel aan wat de behoefte van de ander is. Uiteraard check ik dat. Ik kan doordringende vragen stellen. Daarbij hanteer ik de liefdevolle confrontatie. Confrontatie zet de ander aan het denken en vervolgens tot het zetten van een ontwikkelingsstap. Liefdevolle aandacht geeft vertrouwen en durf.

Gelijkwaardigheid
Gelijkwaardigheid is voor mij enorm belangrijk. Daarom laat ik soms iets meer van mezelf zien. Als dat het ontwikkeltraject ondersteunt.

Ont-wikkelen
Mijn begeleiding is gericht op ont-wikkelen, ont-rafelen; je opnieuw verhouden tot iets. Je eigen verhaal anders vertellen; situaties anders labelen. Je hoeft dus niet te veranderen. Het gaat er juist om meer jezelf te worden. Je bent immers van nature een interessant mens.

Creatieve werkvormen
Tijdens de begeleiding gebruik ik ook spelvormen en creatieve werkvormen. Dat werkt ontwapenend en ondersteunt het ontwikkelproces. Waar woorden tekort schieten of juist teveel zijn, doet een spel, een beeld of een metafoor soms wonderen.

Mijn eigen ontwikkeling
Ook mijn eigen ontwikkeling is nog steeds gaande. Van elk gesprek leer ik. Ieder mens heeft mij wat te brengen. Het gevoel continu in ontwikkeling te zijn geeft mij energie!

Contact

Wilma Heij
David Spanjarstraat 44
8017 DE ZWOLLE
Nederland
038 - 4542886

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*