Tinka Verhulst

Professioneel profiel

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them”. (A.Einstein)
Een inspirerende uitspraak die past bij de werkwijze en werkvormen die ik aanbied als supervisor en coach. Je neemt jezelf altijd mee, in welke werksituatie dan ook. Je missie is daarin zichtbaar, evenals je kracht en vitaliteit, en mogelijke knelpunten. Grondpatronen, uitgedrukt in je denken, voelen en handelen, worden zichtbaar in de keuzes die je maakt en in het contact met collega’s, clienten en je leidinggevende en je plek in de organisatie.
In het onderzoeken van jouw leervragen kijken we naar de kern. Ik bied ik oa ervaringsgerichte werkvormen aan die helpend zijn bij dat onderzoek. Het nog meer nadenken over datgene waar je waarschijnlijk al veel over hebt nagedacht, levert zelden nieuwe inzichten op. Werkvormen die de ervaring en verbeelding betrekken wel. Ze geven een praktische en behulpzame ingang in het grip krijgen op datgene wat je graag wilt veranderen of van wilt leren.
Leerthema’s kunnen niet alleen gaan over waar je tegenaan loopt in je werk en leven, maar kunnen ook in algemene zin gaan over wie je bent als professional en je de behoefte voelt om daarop te herijken.
Daarnaast kunnen je vragen ook gaan over datgene wat er juist goed gaat! Want wat doe je dan, dat het zo goed loopt??
Als begeleider ben ik ervaren en kundig, kan ik helder kijken naar de verbanden en patronen, en deze ook verwoorden. Kernwaarden die passen bij mijn begeleidingsstijl zijn bezieling, humor, helderheid en moed. Ik bied gevarieerde werkvormen aan die passen bij je leervraag en jouw manier van leren. Werkvormen die oa komen uit het systemisch werk, transactionele analyse en oplossingsgerichte supervisie.
Als behandelaar en werkbegeleider heb ik 27 jaar werkervaring in de Jeugdzorg GGZ ( wo forensische jeugdpsychiatrie) en breng ik veel kennis mee over ontwikkelingspsychologie, (verstoorde) gehechtheid en trauma en systeemproblematiek. Ik bied specialistische, deskundigheidsbevorderende intervisies op het gebied van gehechtheid en trauma, en het effect daarvan (parallelprocessen en tegenoverdracht) op de individuele behandelaar/begeleider en op teams.
Als coach onderscheid ik me in het bieden van trajecten op maat voor vrouwen in de overgang. Veelal wordt de diagnose burn-out gesteld, omdat veel van de klachten overeenkomen. Stemmingswisselingen, onzekerheid, vergeetachtigheid, concentratieproblemen en slaapproblemen, zijn daar voorbeelden van.
Maar de oorsprong is anders, en het antwoord erop ook. Want los van de hormonale wenteling die veel fysieke en emotionele ‘stormen’ teweeg brengen, is het ook een specifieke levensfase. Waarbij het belangrijk is dat er de goede vragen gesteld worden en er thema’s aan de orde komen, die met die levensfase te maken hebben.

Voor een kennismakingsgesprek worden geen kosten in rekening gebracht.

Contact

Tinka Verhulst
Loverendale 29
7207PG Zutphen
Nederland
0618544896
Praktijk voor supervisie en coaching Zutphen
Zutphen
0618544896

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties

Amber Thuis (Pedagogisch medewerker B)
‘Ik heb mijn begeleiding bij Tinka als erg prettig en vertrouwd ervaren. Als supervisor heeft zij mij begeleid in een traject waar ik mooie stappen heb gezet. Ik heb hier in mijn werk als pedagogisch medewerker nog steeds dagelijks profijt van. Op momenten dat ik er zelf niet uitkwam kon Tinka mij de juiste vragen stellen of methodieken aanreiken waardoor ik weer tot de kern kon komen. Daarnaast vond ik het ontzettend helpend hoe Tinka gebruik maakten van mijn krachten maar tegelijkertijd de kaders goed kon waarborgen. Zeker in een traject als supervisie is de werkomgeving die je samen creëert zo belangrijk.