Suzanne Haar

Professioneel profiel

Welkom op mijn profiel! Mijn naam is Suzanne Haar, woon in Beilen, Drenthe en sinds 2019 ben ik verslingerd geraakt aan de Begeleidingskunde. Na 16 jaar in de jeugdzorg te hebben gewerkt was het even tijd voor wat anders en vond ik een nieuwe passie! In juni 2021 heb ik de 2 jarige post-HBO opleiding Begeleidingskunde (supervisie & coaching) aan de Hanzehogeschool afgerond en mag ik verder als LVSC geregistreerd supervisor en registercoach.

Wie ben ik als Professioneel Begeleider?
Als professioneel begeleider ben ik van echtheid in het contact. Ik hecht veel waarde aan een oordeelvrije benadering en veilige leeromgeving. Kracht, inspiratie, motivatie en zelfbewustzijn zijn kernwoorden voor mij. Ik stel me onderzoekend op, deel mijn bevindingen en maak daarbij o.a. gebruik van wat zich in het hier-en-nu aandient. Zo maken we ruimte om ervaringen, gevoelens, problemen, vragen, successen en missers te mogen beschouwen, deze in een ander perspectief te zetten en lerend te maken.

Ook maak ik gebruik van creatieve werkvormen zoals Voice Dialoque, je levenslijn, kernkwaliteiten-, omdenken-, of vaardighedenspel. Verfrissend en inspirerend om op deze manier met cliënten aan de slag te zijn waarbij de nodige humor niet ontbreekt!

Bureau Haarscherp
Naast dat er een verwijzing in zit naar mijn achternaam, heb ik deze naam gekozen vanwege mijn open, oprechte en directe wijze van communiceren. Ik voel goed aan wat er speelt en ga gevoeligheden niet gelijk uit de weg. Ook ben ik in staat, indien de situatie hierom vraagt, snel tot de kern te komen. De mensen om mij heen labelen dit nog wel eens als ‘scherp’;) Ten slotte ben ik erg van de humor, beschik in over een gezonde dosis energie en neem ik mezelf ook niet al te serieus: dat is Bureau Haarscherp!

Reflecteren en leren
'Stilstaan bij je handelen is vooruitgang' zegt Loesje en dit is zo waar! Door stil te staan ontstaat ruimte. Deze ruimte is nodig om te kunnen reflecteren waardoor je je bewuster wordt van je handelen en je jezelf beter leert kennen. In dit (leer)proces wordt helder wat wel en niet voor je werkt en hoe je om zou willen en kunnen gaan met bepaalde zaken. In mijn werk merk ik dat professionals door in de spiegel te kijken waardevolle ontdekkingen doen en de leermodus aanzetten. Hierdoor ontwikkelden zij zelf handvaten en oplossingen voor de uitdagingen waar zij voor stonden. Heel waardevol, omdat 'je eigen professionele ik' je belangrijkste instrument in je werk is. Nu en later.
Ik beschouw het als een voorrecht om dit proces te mogen begeleiden. Prachtig om een positieve verandering op gang te mogen brengen en zo een verschil te maken voor de ander!

Expertise
Naast de Begeleidingskunde en de vrijwillige- en gedwongen jeugdhulpverlening heb ik kennis van leer-, opgroei- en opvoedingsproblematiek, psychopathologie-, systeem- en oplossingsgericht werken met gezinnen, kinderen en jongeren.
Daarnaast heb ik in mijn carrière ruime ervaring opgedaan in het werken in verschillende teams en organisaties waardoor ik weet wat je als (young) professional zoal kan tegenkomen in bv een zelfsturend team of hiërarchische organisatie.

Een van de redenen dat ik 16 jaar in de jeugdzorg heb gewerkt is mijn affiniteit met jonge mensen. Ook als professioneel begeleider merk ik weer dat ik me bij young professionals oftewel millennials thuis voel. Mijn manier van werken past goed bij deze doelgroep en met hen te mogen samenwerken levert me veel energie en plezier op en andersom werkt het vaak net zo.

En jij?!
Wil jij jezelf (professioneel) beter leren kennen? Loop jij in je werk en/of privé tegen (terugkerende) thema’s aan? Wil je graag onderzoeken wat jij nodig hebt om meer energie over te houden en/of beter te worden in je vak door je eigen manier van werken onder de loep te nemen? Heb je last van klachten die passen bij stress- of burnout? Weet je niet goed welke volgende stappen te zetten of welke keuzes het beste bij je passen?
Dan wil ik je van harte uitnodigen om contact met mij op te nemen voor een vrijblijvend bakje thee of koffie!

Voor meer verdiepende informatie over waar ik van ben en waar ik voor ga verwijs ik je ook graag naar mijn profiel op LinkedIn.

* In het kader van beroepsregistratie (b.v. SKJ) kan een supervisie-, coach-, of intervisietraject ook worden gebruikt voor (her)registratie *

Het 1e oriënterende kennismakingsgesprek is altijd kosteloos.
Gespreksruimte in overleg.
Vanwege Covid-19 worden de richtlijnen van het RIVM gehanteerd.
Online sessies zijn mogelijk.

Ik kijk uit naar onze eerste ontmoeting!

Contact

Bureau Haarscherp
BEILEN
Nederland
06-39631743

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties

GGZ professional, WO, supervisietraject 2021
‘Al bij het kennismakingsgesprek weet Suzanne je op je gemak te stellen en voelt het vertrouwd. De afspraken die volgen, laten een betrokken, open, nuchter en eerlijk persoon zien met een kritische blik die de juiste vragen weet te stellen waar je eigen blik door verruimd wordt. Zeggen waar het op staat en de dosis humor die erbij gebruikt wordt door Suzanne maken dat er een prettige sfeer ontstaat die het traject ten goede komt en je het gevoel geeft dat je alles kunt bespreken en aankaarten. De afwisseling van vormen tijdens de supervisiemomenten heb ik eveneens als prettig en helpend ervaren. Onder andere gesprekken, ondersteuning door het gebruik van materialen, kritische vragen en kaartmethoden zorgen ervoor dat je nieuwsgierigheid geprikkeld wordt en onderwerpen/thema’s die voor jou belangrijk zijn vaker aan bod komen en op verschillende manieren bekeken worden. Dit zorgt voor verdieping en inzicht in het eigen handelen en denken; en de invloed hiervan op bepaalde situaties.’
Cliëntondersteuner, coachtraject 2021
'De afgelopen gesprekken ging het vooral om een keuze maken. Suzanne luisterde, vulde aan, gaf waar nodig advies, dacht mee, maar zonder daar een oordeel aan te koppelen. Wat ik vooral heel fijn vond was dat ze haar eigen ervaringen in het werk erbij betrok. Want als ik dacht dat ik de enige man op aarde zou zijn die mij dit zou overkomen heb ik het totaal mis:). Maar het helpt wanneer je gesprekspartner weet hoe het kan voelen wanneer je niet op je plek zit.
Door met Suzanne alles op een rijtje te krijgen wist ik welke uitdaging mij te wachten stond. Welke keuze je ook maakt, je zelf de kapitein bent die aan het roer staat en zeker met de hulp van Suzanne!'
Maaike, 4e jaars student Social Work, supervisietraject 2020
'Suzanne zorgt voor een prettige informele sfeer die vrijwel meteen vertrouwd voelt. Ze is niet bang om de leiding te nemen en binnen een nieuwe omgeving is dit erg prettig, dit zorgt ook voor duidelijkheid. Ze voelt als een warme persoonlijkheid met een oprechte betrokkenheid bij de groep en dit voel en merk je ook.
Ik heb mogen leren van jouw ervaring in het werkveld en van de vragen die je hebt gesteld. Blijf deze ook stellen binnen komende supervisie trajecten, op deze manier kan je ons beginnende professionals nog veel leren.'
Natasja, 3e jaars student Social Work, 2021
'Ik vond de supervisie bijeenkomsten die we hebben gehad heel fijn. Je hebt vanaf het begin af aan een open houding en veel interesse naar mij getoond, wat het voor mij makkelijk maakte om mij open te stellen. Je hebt een gezellige sfeer gecreëerd elke bijeenkomst weer en we hebben veel gelachen. Daarnaast was er voldoende ruimte voor serieuze onderwerpen. Hier was een fijne balans tussen. Je toonde altijd begrip en empathie wanneer ik iets vertelde en was altijd eerlijk. Ook stelde je kritische vragen die me diep aan het denken hebben gezet over mijzelf en zo heb ik mijzelf steeds een beetje beter leren kennen. Er was vanaf het begin af aan een goede klik tussen ons en je kon heel goed bij me aansluiten. Kortom, het was een ontzettend fijne tijd voor mij waarin ik veel heb gelachen en veel heb geleerd.'