Saskia Assenbroek

Professioneel profiel

De periode rondom een zwangerschap en na de geboorte is een bijzondere en kwetsbare tijd. Regelmatig gebeurt het dat vrouwen en ook mannen/partners mentale klachten krijgen. Het is een fase van veel veranderingen, nieuwe verantwoordelijkheden en taken, relaties die veranderen, het leren kennen van je kind en soms ook opnieuw jezelf leren kennen.
Het is belangrijk om met iemand te praten als je gevoelens of gedachtes hebt die niet prettig voelen, waar je over twijfelt of misschien zelfs van schrikt.
Als je in je eentje met deze gevoelens blijft lopen, kan dat heel eenzaam zijn en kunnen gedachtes onnodig angst geven of zich vergroten.
Als systemisch coach en perinataal counselor ga ik graag met je in gesprek, heb ik een luisterend oor en help ik je om te kunnen omgaan met deze gevoelens en gedachtes. Indien nodig, zal ik je doorverwijzen voor andere passende hulp.
Ik ben moeder van een dochter (2010) en een zoon (2012). Na beide geboortes, kreeg ik een postpartum (=postnatale) depressie. Daardoor weet ik hoe heftig zo’n periode kan zijn als het anders loopt dan je verwacht en gehoopt had.
Daarnaast zet ik me ervoor in dat zorgprofessionals beter in staat zijn om een postpartum te signaleren en sneller juiste hulp te kunnen bieden.
In november 2023 komt mijn boek uit over mijn ervaringen met mijn postpartum depressies. Hoe deze periode voor mij was, de zoektocht naar erkenning en de weg naar de juiste hulp en uiteindelijk herstel.
Naast mijn verhaal zijn ook bijdrages van deskundigen te lezen met daarin theoretische achtergrondinformatie en handvatten om een postpartum depressie sneller te herkennen met voorbeelden uit mijn verhaal. Verder komen er verschillende vormen van hulpverlening aan bod.

Contact

Coach met Aandacht
Waalstroom 4
2721 DE Zoetermeer
Nederland
0610685746

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*