Peter Ceresa

Peter Ceresa

Professioneel profiel

Peter Ceresa werkt als supervisor en coach binnen de sectoren zorg, onderwijs en overheid. Daarnaast begeleidt hij (de invoering van) intervisiebijeenkomsten en adviseert en ondersteunt hij mensen en organisaties in verandertrajecten.

Peter heeft gewerkt als verpleegkundige, docent en praktijkbegeleider binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarna heeft hij gewerkt als HR adviseur, (interim) verandermanager en manager van verschillende HR afdelingen binnen zorg en overheidsorganisaties.

Als supervisor, coach en begeleider werkt Peter met managers, middenkaderfunctionarissen, adviseurs en uitvoerende medewerkers vanuit de zorgsector, onderwijs en overheid. Afhankelijk van de vraag begeleidt hij mensen op individueel of op groepsniveau.
Peter zet mensen in hun kracht zodat ze voor zichzelf en voor de organisatie een optimaal resultaat bereiken. Belangrijke issues hierbij zijn; motivatie, betrokkenheid en inzet.
Peter werkt mensgericht en is in staat verbinding te leggen tussen de (werk)omgeving van de medewerker, diens hulpvraag en begeleidingsvragen. Hij werkt methodisch en resultaatgericht, de klant staat centraal en wordt benaderd vanuit een perspectief van eigen bewustzijn en eigen verantwoordelijkheid. In de samenwerking met de klant en de leidinggevende (opdrachtgever) zijn vertrouwen en wederzijds respect belangrijke waarden.

Visie op begeleiden
Peter benadert de coachee/supervisant als een denkend, energetisch en spiritueel wezen, met beide benen op de grond, soms letterlijk en met een gezond relativeringsvermogen.
Zelfontwikkeling in een beroep is een continu proces waarbij afstemming moet worden gezocht tussen; omgeving (wat kom je tegen?); gedrag (wat doe je?); competenties (wat kun je?); overtuigingen (waar geloof je in?); identiteit (hoe zie je jezelf?); en betrokkenheid (waar doe je het allemaal voor?)

Tijdens de begeleidingstrajecten begeleidt Peter de coachee/supervisant in diens zoektocht naar de onderlinge samenhang tussen deze thema’s. Vanuit de thema’s betrokkenheid, identiteit en overtuigingen wordt gezocht naar de individuele kernkwaliteiten om van daaruit een verbinding te leggen naar het gewenste gedrag en competenties ten aanzien van de omgeving.

Contact

Ceresa, supervisie, coaching, intervisie
Bosuil 10
5804 VH VENRAY
Nederland
06-1021 9695

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*