Monique Cornelisse

Professioneel profiel

De wereld een beetje beter maken voor de kinderen, is mijn drijfveer. Het is de rode draad in mijn studie en werkend leven. Vanuit die passie ben ik mij gaan specialiseren in het werken met jeugdigen en de professionals. Eerst als leerkracht basisonderwijs, als orthopedagoog en later als docent bij Social work aan de Avans hogeschool.
Als docent bij Social work aan de Avans hogeschool coördineer ik het uitstroomprofiel Jeugd dat studenten in staat stelt zich te registreren bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Daarin mag ik de aankomende sociaal werkers begeleiden in de rol van docent en supervisor. Dit doe ik met ontzettend veel plezier. Vanuit mijn eigen praktijk ‘Avenir Intervisie en Supervisie’ begeleid ik professionals in de jeugdhulp en basisschoolleerkrachten die net gestart zijn in het onderwijs.
Ik ervaar in de samenwerking met jeugdprofessionals veel betrokkenheid en inzet. Zij willen graag een verandering met anderen tot stand brengen. Echter, het valt niet altijd mee om je staande te houden in de systeemwereld. Tel daarbij de marktwerking in zorg en welzijn op en dan kan het heel lastig worden om je eigen krachten te blijven zien. Het is makkelijk om te verdwalen in allerlei regels, belangen en verwachtingen.
Reflecteren op je handelen en op wie jij bent als persoon en professional, kan daarin helpend zijn. Ik wil graag naast jou staan en onderzoeken waar je energie, krachten en uitdagingen liggen. Daarvoor onderzoeken we samen de verschillende perspectieven die een rol spelen bij jouw werkinbreng. Jij bepaalt wat belangrijk is en wat je wil leren. Verbinding, veiligheid en presentie zijn daarbij belangrijke uitgangspunten in dit traject.
We kunnen op verschillende manieren samenwerken. Mogelijkheden voor begeleiding zijn individuele supervisie, groepssupervisie of intervisie. Ik maak daarbij graag gebruik van verschillende materialen die bij jouw leerproces passen. Laten we samen kijken naar verschillende mogelijkheden die er zijn en wat jij nodig hebt.
Ik wil graag die supervisor zijn die met jou kijkt naar je kwaliteiten en je handelen en je ondersteunt in het 'stevig staan' in je werk en je keuzes.
Mocht je interesse hebben om kennis te maken, bel of mail mij dan even. Je kunt ook op mijn LinkedIn pagina kijken om iets meer te lezen.

Contact

Avenir Intervisie en Supervisie
Strausshof 4
4904LZ Oosterhout nb
Nederland
0651689672

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties