Monica de Meijer

Professioneel profiel

Wie ben ik?
Ik kom uit het forensische werkveld in Amsterdam, waarin ik jaren heb gewerkt met jongeren en hun ouders / netwerk die vastlopen op verschillende vlakken.
Ik heb in veel verschillende rollen gewerkt en mij gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die met vraagstukken zitten.
Het is begonnen met het begeleiden van mensen rondom het vergroten van bestaanszekerheid, overgegaan in het opleiden van (startende) professionals, tot aan het hier en nu waarin het leren en presteren van professionals centraal staat.
Ik geef zowel supervisie als coaching binnen de jeugdzorg, binnen diverse instellingen en hoge scholen. Maar ook binnen diverse overheidsinstellingen werkzaam in het sociaal of het veiligheidsdomein of andere partners binnen het forensisch werkveld.

Mijn stijl is talent gericht kijken en werken, als het ene niet lukt dan lukt iets anders misschien wel!
Ik geloof dat het kan helpen om goed te kijken naar gebieden waar het juist heel goed gaat, of welke vaardigheden of mindset je gebruikt in die gebieden zodat we daar van kunnen leren om andere gebieden aan te pakken!
Als coach en supervisor begeleid ik mensen in leer- en verandertrajecten.
Dit doe ik op maat, waarin het aansluiten bij de beleving en de wensen van de coachee / supervisant centraal staan.
De focus ligt op het inzichtelijk maken wat je doet en waarom.
Grip krijgen op je gedachten en gevoelens.
Het ervaren van succesmomenten en onderzoeken hoe we er dat kunnen uitbreiden.

" Na jaren in het complexe werkveld van openbare orde en veiligheid ben ik mij door het enthousiasme van Monica gaan verdiepen in de toen voor mij nog "vage" term "supervisie". Ik begon een beetje sceptisch, gaan we hier dan een soort therapie sessie volgen of wat is de bedoeling? Maar niks is minder waar, het gaat echt over even wat afstand nemen van je werk en er met rust naar kijken in plaats van doorgaan en doorgaan en helemaal kapot zijn aan het einde van de week.
In de hectiek van het dagelijkse werk, heb ik de supervisie momenten met Monica als resetknop ervaren. Een soort pauze moment waarin we heel rustig terugspoelen naar wat er in dat moment belangrijk was of geraakt werd voor mij. En dan vooral de vraag: wat wil ik daar dan mee? of moet ik er eigenlijk wel wat mee? Door dat in de 10 sessies te onderzoeken en bespreken kwam ik erachter dat ik echt op een paar vlakken veel energie aan het lekken was, aan dingen die helemaal niet belangrijk waren maar toch veel aandacht vroegen. Ergens in de 4e sessie dacht ik, dit moet anders!
Terug naar wie ik ben als mens en hoe ik dat meedraag in mijn werk als professional. Monica weet als supervisor zonder waardeoordeel jouw obstakels bloot te leggen. Ik en mijn ervaringen stonden centraal. Ze weet daarin goed te laveren tussen praktijk en theorie.
De supervisie heeft een positieve impact gehad op hoe ik als professional naar mensen en het werk kijk.
Ik ben weer veel blijer met wat ik doe, en ik krijg ook echt goede feedback van de mensen om me heen dat ik veel relaxter in het werk sta"
- Laura, politie eenheid Amsterdam


" Creatief, oplossingsgericht en positief. Dat zijn de drie woorden die Monica voor mij omschrijven. Bij Monica is het glas altijd halfvol. De afgelopen twee jaar hebben Monica en ik samen gewerkt. In dit proces heeft Monica mij geholpen om gedachten te ordenen, hoofd en bijzaken te onderscheiden en om zaken in andere perspectieven te zien. Op een natuurlijke en coachende manier zorgt Monica ervoor dat gedachten worden omgezet in acties en je gelijk weer door kan. Het geeft lucht door even met je zelf aan de slag te zijn over wat ik anders wil doen, of los wil laten. Doordat het een hele flexibele en relaxte manier van coachen is, ging ik altijd weg met energie en allerlei mogelijkheden om iets aan te vliegen. Dat zou ik iedereen aanraden!"
- Btissame, Gemeente Amsterdam

Contact

keikocoaching
rombout hogerbeetsstraat 82
2 Amsterdam
0628302274

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*