Marloes Beijer

Professioneel profielMijn naam is Marloes Beijer, ik ben 43 jaar, woon in Delft met mijn man en 2 kinderen (van 9 en 11 jaar).
Ik ben mijn loopbaan (als maatschappelijk werker en kind-begeleider) begonnen binnen de vrouwenopvang, hierna heb ik een tijdje op een leefgroep gewerkt en als jeugdbeschermer. In dit werk heb ik ervaren kennis en ervaring tekort te komen in het contact met kinderen, vooral in het contact met kinderen die angstig zijn, een traumatische ervaring hebben opgedaan en/of zich in een loyaliteitsconflict bevinden. Ik ondervond in de praktijk dat alleen met deze kinderen in gesprek gaan niet voldoende was, dat ik iets anders moest gaan doen.
De opleiding tot Speltherapeut heeft mij de handvaten gegeven deze kinderen (en hun opvoeders) meer te bieden. Inmiddels werk ik bijna 15 jaar als speltherapeut binnen de jeugdzorg (jeugdhulp en SGGZ). Ook heb ik als speltherapeut in het ziekenhuis (medische psychologie) gewerkt. Naast deze werkzaamheden ben ik een tijd als docent verbonden geweest aan de Hogeschool en ben nu al meer dan 10 jaar (naast mijn werk als speltherapeut) ook werkzaam als werkgebeleider/ regiebehandelaar (jeugdhulp).
Naast mijn werk heb ik me verder ontwikkeld met opleidingen en cursussen. Denk hierbij onder andere aan Affectregulerende Vaktherapie (ARVT), Speldiagnostiek en Kindertekeningen, Write Junior, rouw- en verliesbegeleiding voor kinderen en jongeren, Mentaliseren Bevorderende Therapie bij Kinderen (MBT-K), Traumasensitief begeleiden en behandelen.
Ik geef supervisie aan speltherapeuten (en andere vaktherapeuten) en aan alle andere professionals die met kinderen, jongeren en gezinnen werken. Supervisie vindt plaats in een serie van minimaal 10 bijeenkomsten, met een (in principe) frequentie van eens in de twee weken. Dit kan individueel of in een groepje van maximaal 3 supervisanten (waarbij groepssupervisie vaak meer bijeenkomsten kent (gem 15)). De supervisant bepaalt zelf welke ervaringen en vragen hij/zij inbrengt. We zullen de supervisie samen zo vormgeven (met eventueel creatieve werkvormen) zodat deze goed bij jou en jouw vraag aansluit.
Ik ben geregistreerd als aspirant-supervisor bij LVSC/ Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching: BEI006. Ook bij het Register voor Vaktherapie: 108500. En bij het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd): 110008503.
Neem je met vragen of bij interesse contact met mij op? marloes_beijer@hotmail.com

Contact

Marloes Beijer

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties

A (mei 2024):
Ik zou je aanraden aan collega’s en bij eventuele nieuwe vragen weet contact met je opnemen.
Het was prettig dat er focus was/ een rode draad (iedere keer mijn vraag weer verbinden aan mijn startpunt). Het was fijn dat vanuit een persoonlijk deel gewerkt mocht worden in combinatie met professie, dat sloot bij mij aan. Het werken met ‘waarden’ en vloerplaten zorgde voor extra verdieping en inzicht. Er was een heel veilige en vertrouwde sfeer. (Extra fijn gezien we ook samenwerken als collega’s; dit voelde heel gescheiden en goed zo). Het supervisie-traject heeft me veel gebracht; heel erg bedankt!
Ervaring supervisie J (februari 2024)
Tijdens de eerste supervisie voelde ik direct een klik met Marloes. Rustig, lief en begripvol. WE hebben samen gezocht naar een werkvorm die paste. Dat zoeken heb ik als heel prettig ervaren, het gaf me het gevoel dat het niet allemaal perfect hoeft te zijn, dat je ruimte en tijd in mag lassen om zelf te zoeken maar ook samen een weg af kan leggen. Dat je op zoek mag gaan naar verbinding met elkaar en met jezelf. Marloes heeft alles wat er nodig is (goed ontwikkelde therapeutische houding en veel ervaring als speltherapeut). Ik voelde me gehoord en gezien plus een heleboel geleerd! Bedankt Marloes, ik voel me als therapeut en mens steviger en heb meer zicht op mijn persoonlijke aandachtspunten.

Met z’n drieën waren we een goed team. Er was veel aandacht voor elkaar, ruimte vo
Supervisie E (feb 2024)
Marloes is een fijne supervisor die ruimte geeft aan wat er nodig is. Ze kan met woorden een essentie aangeven waardoor iets op zijn plek valt en van waarde wordt. De werkvormen heb ik als passend ervaren en waardevol. Ik zou Marloes zeker aanraden als supervisor! Ik ben dankbaar voor dit waardevolle traject.