Marlies Oudijk

Professioneel profielSinds 2002 werk ik als supervisor, professional organizer en coach. Mijn ervaring is breed. In het bedrijfsleven heb ik young potentials begeleid op weg naar een volgende functie in hun carrière of ander werk met nieuwe uitdagende mogelijkheden. Op HBO en Master opleidingen heb ik veel supervisie verzorgd.Wanneer je kunt reflecteren geeft dat veel rust in je leven. Terug kijken naar de betekenis van interactie en gebeurtenissen en daar van leren.Bij mij leer je afstand nemen en bij jezelf blijven. Wanneer je dat kunt ben je zelfverzekerder en stabieler. Daardoor ontvang je ook automatisch meer erkenning en respect van anderen. Ook particulieren kunnen een beroep op mij doen.Samen met Bert van Dijk heb ik bij Thema de trainerstool van de Roos van Leary uitgegeven.

Contact

Marlies Oudijk, Supervisor en Professional organiz
Blokland 46
3417 MP Montfoort
Nederland
06 15 36 44 80

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties

Wimke 't Spijker
Marlies is als coach een betrokken en nuchtere vrouw, die tijdens de maatwerktraining haar coachkwaliteiten heeft toegevoegd aan haar deskundigheid als supervisor, een vak waarin ze jarenlang mensen in opleidingen in het werk begeleidde bij het professionaliseren van hun beroep. Als coach voegt Marlies daar de specifieke coachkwaliteiten aan toe, op de manier die bij Marlies past: constructief kritisch, met oog voor detail én met gevoel voor humor. Tijdens deze maatwerktraining heb ik Marlies leren kennen als een betrouwbare, waardevolle 'medestudent', die én supervisie én coaching op een mooie manier integreert in haar professie.
Jeanette Mulder
Marlies bedankt voor de tool: De "Roos van Leary", die prachtig is en zeer werkbaar! In mijn praktijk gebruik ik hem dan ook graag. Het geeft mensen inzicht in hun manier van communiceren en wat hun communicatie doet met anderen. Ook in diverse trainingen heb ik er al dankbaar gebruik van gemaakt.
Muriël Pels
Mijn gesprekken met Marlies Oudijk hebben mij in de overstap van senior projectmedewerker naar projectleider zeer gesteund.Marlies weet een open, vriendelijke en opbouwende houding te combineren met een praktische, op concrete resultaten gerichte aanpak.Ze hielp mij zicht te krijgen op mijn persoonlijke 'parcours' bij het settelen in de nieuwe rol en taken.Zij bezorgde me steeds een beetje extra energie om ontdekte hindernissen met vertrouwen te nemen.De aanpak van Marlies - verkennend, rationeel-analytisch, soms ook speels - was voor mij een prettige en effectieve manier voor een persoonlijke ontwikkeling in mijn werk.Muriël Pelsprojectleider Particulier Landschapsbeheer, EU-fondsenLandschapsbeheer Nederland
Marleen van der Haar
Marlies is een prettige supervisor. Zij is in staat goed te luisteren en de kern te benoemen. Ook geeft zij praktische tips.
Yvonne Schollaardt
Tijdens de coaching ben ik bewust geworden dat door het reflecteren van mijn handelingen, bepaalde leerpunten beter inzichtbaar worden.Een duidelijke aanpak met een goed resultaat is het gevolg.Veel nuttige tips gekregen om in te zien dat ik met kleine aanpassingen een positieve omslag in mijn werkwijze kon maken.Dit coaching traject heeft een goede uitwerking gehad voor het functioneren op werkgebied, maar zeker ook op persoonlijk vlak.Marlies, bedankt voor de fijne samenwerking!Yvonne Schollaardt, Campina
Raad voor de Kinderbescherming
Lid van supervisorenpool van de Raad 2008-2016
Karin Rensen
Nav de cursus voor professional organizer leerde ik Marlies Oudijk kennen. Haar kennis over Hoarding bij mensen met een psychische stoornis viel mij op. Voor ons team, waarin wij cliënten behandelen met chronische psychiatrische problemen, heb ik de expertise van Marlies ingeroepen. Wat opviel was de oprechte betrokkenheid naar de cliënt/de casus, de creativiteit in het zoeken naar behandelmogelijkheden en haar kennis over het ziektebeeld. Marlies heeft een duidelijk beeld geschetst van de mogelijke beperkingen door de ziekte. Na het consult is er meer begrip gekomen voor de situatie van de cliënt en hebben we gemerkt dat de cliënt minder wordt overvraagd. Ook op het gebied van medicatie had Marlies interessante informatie.
Manita Overweg
Marlies is een van mijn beste maatjes binnen de NBPO. Constructief kritisch, met lef, en altijd een olijke (oog-)opslag: Heerlijk dat jij nu één van mijn twee sparringpartners hebt willen zijn voor deze mega-klus "mijn leven in puin": Super dat ik steeds een beroep op je kon en mocht doen, fijn dat je zo integer, slim en praktisch hebt willen meedenken!
De glimlach
Hoi Marlies, we hebben weer hard gewerkt maandag en dinsdag.Er gebeurde gisteren nadat je weg was en de hele avond iets merkwaardigs. Het zette zich zelfs vandaag voort...Ik merkte dat ik steeds met een glimlach op mijn gezicht liep.Het feit dat er orde komt in mijn huis geeft mij zo ongelooflijk veel vreugde, ik kan het bijna niet onder woorden brengen. Het is een blij en ook ontroerend gevoel. Er gebeuren dingen die ik eigenlijk niet voor mogelijk had gehouden.Vanmorgen dacht ik: "Dat wil ik je even laten weten". Ik ben erg blij met jou komst.Ik ben nog niet begonnen aan de schoonmaak van de badkamer. Ik heb vandaag mijn vrije middag besteed aan winkelen bij het tuincentrum in kerstsfeer. Normaliter zijn dat momenten dat ik van alles koop omdat ik eigenlijk niet weet waar ik mijn eigen spullen heb gelaten.Nieuw kopen is dan eenvoudiger dan gaan zoeken in de chaos.Vandaag heb ik NIETS gekocht!! Ik heb niets hoeven kopen. Ik heb alles al en ik weet ook waar ik het heb!! Wat een heerlijk gevoel.Het was trouwens ook fijn dat ik daar liep en er steeds aan dacht dat ik ook een gezellige kerstsfeer thuis heb.De laatste jaren was er wel een boom in huis maar vaak op het laatste moment. In de haast neergezet en rondom de boom was het rommel. Nu ziet het er echt gezellig uit en dat is zo super.L.A. te U.