Marinus van der Zeijden

Professioneel profiel

Ik ben 66 jaar en actief als docent en begeleidingskundige, ritueelbegeleider en schrijver. In 2002 ben ik in Rotterdam opgeleid als supervisor en sinds die tijd lid van de LVSC. Aan de Hanzehogeschool in Groningen ben ik docent en (leer)supervisor bij de opleiding Begeleidingskunde en begeleid ik studenten in de Master Social Work. In de loop van de tijd ben ik mijn supervisorschap gaan verbinden met filosofie, zingeving en rituelen. Ik ben opgeleid als docent Nederlands en volgde een studie Theologie en Religiestudies bij de Universiteit Utrecht.
Mijn eigen praktijk als supervisor, schrijver en begeleider van rituelen is in Nij Beets (Friesland). In Nij Beets heb ik met mijn partner Elly een grote tuin. We verhuren daar twee appartementen, een chalet en ruimte voor een yurt. Je kunt er afstand nemen, een labyrint lopen, gewoon stil worden, tot nieuwe plannen komen.
Ons eerste gesprek gaan we open in. Mijn ervaring is dat het bijvoorbeeld kan gaan om je doelen, belemmerende overtuigingen of stressfactoren. Dan is het belangrijk om je eigen kracht en invloedscirkel efficiënt in te zetten.
Soms is ‘werk’ niet de invalshoek. Je bent terecht gekomen in een nieuwe levensfase, zoekt naar betekenis, hebt het gevoel dat er iets nieuws staat te gebeuren. Wat is jouw eigen weg? Durf je te vertrouwen op een gevoel van bestemming? De filosofie en de theologie bieden prachtige bronnen bij deze zoektocht.
In belangrijke overganssituaties kunnen rituelen iets toevoegen. Een aantal jaren ben ik als ritueelbegeleider met families actief op zoek geweest naar rituelen bij een uitvaart, een huwelijk of bijzondere gebeurtenis. Tegenwoordig richt ik me vaak ook op de waarde van rituelen in supervisie en coaching.

Contact

Rien van der Zeijden
Ripen 11
9245 VG Nij Beets
Nederland
0627308152

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*