Margré Knip

Professioneel profiel

Ik geloof in het bestaan van een ziel in elk wezen verscholen achter uiterlijk gedrag. Ik merk dat (h)erkenning hiervan betekenis krijgt voor beroepskrachten in zorg, psychiatrie en onderwijs. Weliswaar door gebruik van andere woorden. Het gaat veel verder dan "de kracht in jezelf vinden".

Het is anders denken. Niet probleem gericht. Maar krachtgericht.

Ik kom graag tussen ervaringskennis en wetenschap in te staan. Ik leer je leren op een andere manier. Ik voeg iets toe. Neem niets af. Ik leer je jezelf opnieuw uit te vinden en dan te kijken wat beroepsmatig past. Hoe mooi is dat?

Daardoor bied ik leertrajecten aan voor zorgprofessionals/docenten. Hoe word ik een betere mensgerichte professional? Ik werk vanuit supervisie- begeleidingskunde. Mijn ervaringsdeskundigheid maakt dat ik ook je gevoeligheden (h)erken. Kan meenemen. Ik help jou deze om te zetten in betekenis en zin.

Stilstaan kost tijd. Tegenstellingen in jezelf die over je werk gaan, verlangen eigenlijk naar verbinding. Om dat te bereiken, help ik je om vertrouwen te krijgen in andere mentale bronnen. Verbreding. Verdieping. De winst is groot om eigenaar te worden van het vak wat je wilt uitoefenen. Je zult ervaren hoe krachtig je daarin bent als je op het goede spoor zit.

Wat kan ik betekenen?

Ervaringsleren. Herstel van positieve gezondheid betekent dat tegenstellingen worden opgespoord aan de hand van je ervaringen. Je realiseert je hoever je van je eigen behoeften bent verwijderd. En waardoor het leven dan niet helemaal meewerkt. Ik werk in groepjes van drie of op individuele basis vanuit de organisatie waar jij werkt.

Ontkenning van je drijfveren is meestal de oorzaak van demotivatie. Onze subjectieve hart lijkt ons tegen te werken door ons met allerlei kwalen op te zadelen. Ik help je dit in te zien en mee te werken.

In herstelprocessen wil er innerlijk ruimte worden vrijgemaakt, zoals er ook verlangen is naar kader in je leerpad. We kunnen een gebrek aan motivatie niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. We hebben een nieuwe mentale context nodig. Die bied ik je ook.

Hoe leid ik die processen? Hoe blijf je staan, zonder jezelf te verliezen aan wat "moet"? Hoe kun je jezelf leren aansturen? Ik leer je jezelf te vertrouwen, dat je hart volgen in je werk indrukwekkend is. Dat wil ik voor je betekenen.
Transitie vindt plaats op natuurlijke wijze.

Durf jij het aan?

Contact

Herstelpraktijk Margré Knip
Wilgenbroek, 75
4822 XT Breda
Nederland
0623743712

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*