Marcel Janssen, MOC

Professioneel profielNaast mijn aanstelling bij de Rijksoverheid werk ik als zelfstandige voor verschillende organisaties. Opdrachten op het gebied van organisatie- en teamontwikkeling, leiderschap en individuele begeleiding. Hiernaast ben ik docent bij de Haagse Hogeschool.
Als organisatie- en teamcoach ben ik gespecialiseerd op het gebied van collectief ontwikkelen. Denk aan situaties waarin waarin:
- Resultaten stagneren of teruglopen (door bijvoorbeeld: problemen in de samenwerking)
- Men een andere koers wil gaan varen en/of een andere werkwijze wil implementeren, maar zelf niet in staat is deze op de gebruikelijke wijze te realiseren (door bijvoorbeeld: een onuitgesproken gebrek aan draagvlak)
In mijn begeleiding ben ik gericht om gezamenlijk met en van elkaar te kunnen leren & onderlinge verschillen te omarmen en productief te maken.
In mijn carrière heb ik ervaring opgedaan vanuit verschillende rollen, zoals: adviseur, manager, coach en (team)coachopleider. Daarbij heb ik diverse facetten op het gebied van begeleiden van verandering doorlopen in zowel de private, zorg als publieke sector.
Ik beleef veel plezier aan het onderzoeken en ontrafelen wat mensen in organisaties drijft en bezighoudt: wat, waarom en hoe kan het nog beter?
Mijn stijl is om thema’s relativerend en met tikkeltje humor toegankelijk te maken, maar met scherpte op de ambitie. Ik stel trage vragen, wondervragen, ongewone verrassende vragen, scherpe vragen, hoe vragen en vraag me ook af waarom je die vragen niet zelf stelt. Verder focus ik op praktische waarderende oplossingen en de verbindende factor.
Mijn doel is organiseren dat je zelf in beweging komt met betrekking tot zaken die voor de toekomst van de organisatie als geheel en voor jou als individu persoonlijk van belang zijn.
Tenslotte, in mijn begeleiding kan ik putten uit verschillende begeleidingsmethoden en -technieken om in te zetten (in willekeurige volgorde):
- Inclusieve besluitvormingsvormen: Deep Democracy, Kgotla, Talking Stick, Silent Dialogue, Open Space & Worldcafé
- Transactionele Analyse (TA)
- Appreciative Inquiry (AI)
- LEAN
- Organisatieopstellingen
- Krachtenveldanalyse (Three way fit, Sociogram)
- 4e Generatie evaluatieonderzoek
- Schaduwtrajecten
- Intervisiebegeleiding
- Kernkwadranten analyse
Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met mij op of kijk verder op mijn website of Linkedin-profiel: www.linkedin.com/in/marceljanssenmoc

Contact

Opstomen
Watervogelstraat 41
2492TE Den Haag
Nederland
06-24553168

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*