Liza Span-Bootsma

Liza Span-Bootsma

Professioneel profielMijn naam is Liza Span. Na 17 jaar gewerkt te hebben bij Jeugdhulp Friesland heb ik in 2016 de overstap gemaakt naar het specialistisch jeugdteam van de gemeente Heerenveen. Binnen dit team ben ik werkzaam als werkbegeleider/teamcoach.
Door mijn eigen ervaring weet ik dat je als jeugd en gezinsprofessional een betekenisvolle maar ook verantwoordelijke baan hebt. Complexe vraagstukken komen op je pad wanneer je verbonden bent aan een gezin of individu in een kwetsbare situatie. Hoe handel je hierin als autonoom professional binnen de context van de organisatie en wat maatschappelijk van je wordt verwacht? Hoe blijf je in verbinding met jezelf en met de ander? Hoe blijf je bewust van alle interne processen die meespelen in de afwegingen die je moet maken? Geen simpele vragen en ook geen simpele antwoorden.
Ik vind het belangrijk dat er tijd wordt gecreëerd voor bovenstaande processen omdat dit, naast de kwaliteit van de hulp, ook de weerbaarheid en daarmee het werkplezier van de professional wordt vergroot. Om hierin meer te kunnen betekenen voor de professional ben ik de opleiding begeleidingskunde gaan doen.
Wat kun je van mij als begeleidingskundige verwachten? Door verdiepende vragen gaan we inzoomen op jouw ingebrachte kwesties om vervolgens weer uit te zoomen, zodat we samen het geheel kunnen zien en verbanden kunnen ontdekken. Hierbij ben ik nieuwsgierig naar wie je bent en wat maakt dat je handelt zoals je doet; wat zijn je overtuigingen? Wat heb je meegekregen en meegemaakt? Van welk groter geheel ben jij een deel en hoe is deze van invloed? Vanuit nieuwe inzichten bepaal jij wat je wilt veranderen, wilt loslaten, wilt herwaarderen of juist wilt behouden.
In mijn beleving maakt de veelzijdigheid en de gelaagdheid van de mens hem uniek. Je zult dan ook merken dat ik met respect en zonder oordeel naar je zal luisteren. Ik zal je uitnodigen, stimuleren en prikkelen in het proces wat jij bent aangegaan.

Contact

Liza Span
Praktijk Zijspan
Lemmer
0613763780

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*